Wysłany:
2013-01-05, 11:05
, ID:
1719244
4
Zgłoś
Moim zdaniem - tylko i wyłącznie moim, osobistym, którego nigdy nikomu nie mam zamiaru narzucać. Dwoje dorosłych tj. mężczyzna z mężczyzną oraz kobieta z kobietą powinni móc zakładać "związki partnerskie" (tak jak ktoś już to wcześniej wspomniał).
Główne prawa jakie nabyłyby takie osoby to prawo do dziedziczenia oraz prawo do zawierania pożyczek bankowych, prawo do posiadania dzieci (być może zlinczujecie mnie za to co teraz napiszę) ale czy jeśli taki związek partnerski, spełniałby bardzo restrykcyjne w tym przypadku przepisy (np. dochód na głowę w domu około 5000 zł, dom, stabilne zatrudnienie) to nie mógłby adoptować dziecka? Chodzi mi o to że bardzo wiele dzieci nie ma domów! Wychowują się w domach dziecka i możecie mi wierzyć lub nie, byłem w niejednym z takich domów (nie jako rezydent ale podczas wizyty odgrywając scenki na święta) to te dzieci wcale nie mają tak kolorowo (tutaj można by narzucić wymyślone przeze mnie "prawo krzyżowe" męska para homoseksualna może adoptować dziewczynkę a damska para homoseksualna chłopca, można by jeszcze dodać prawo do nietykalności osobistej ale będąc obywatelem RP "niby" każdy ma to zapewnione (mówię to w tym sensie że jeśli takiej parze homoseksualnej ktoś obrzuci dom jajkami, sprayem pomaluje ściany używając wyzwisk i nie tylko to taka sytuacja nie zostanie zlekceważona tylko zostanie wszczęte w tej sprawie postępowanie).
Główny zakazem natomiast byłby zakaz przeprowadzania jakichkolwiek akcji propagandowych promujących homoseksualizm ,takich jak "parady", "akcje społeczne" itp. Czemu? Ponieważ tak samo jak ludzie homoseksualni nie chcą by im narzucać heteroseksualizmu tak i również osoby heteroseksualne nie muszą oglądać pół nagich facetów czy kobiet na ulicy w "aktach miłości".
Podsumowując, mieszkamy w Polsce, w wolnym kraju gdzie każdy powinien mieć prawo do równego traktowania. Nastały takie czasy że tolerancja innych powinna być dla nas priorytetem. Uważacie że gdyby weszła możliwość rejestracji związków partnerskich to przybyłoby więcej homoseksualistów? Nie prawda! Po prostu wielu/wiele z nich by się w końcu ujawniło.
Rozumiem miłość jaką darzą się dwie osoby homoseksualnie ale nie rozumiem nienawiści jaką darzy ich reszta społeczeństwa.