@ lapps
interpretacja tekstu czytanego i jego zrozumienie zależy też od osoby czytającej
Napisałem, że muzyka ma mieć "przekaz" nie napisałem, że ma mieć słowa i dla twojej informacji słucham muzy klasycznej, jazzu i ofkoz Pearl Jam'u gdyż sam jestem instrumentalistą. Problem mam tylko z growlowym darciem ryja gdyż tak zespół był by dla mnie lepszy bez tego wokalu ale to jest IMO i nie wytykam palcem ludzi którzy takiej muzy słuchaj, są gusta i guściki, a ja jestem za stary na bycie Haterem.
Jaka jest zatem moja interpretacja "przekazu" w muzyce ? Wszystko z czego się składa dany kawałek czyli uczuć, emocji, brzmienia, harmonii, wartości rytmicznych i także słów. Wszystko to jednak może być wymierne w każdą stronę dlatego muzyka jest tak zajebista jest tak wiele stylów i gatunków muzycznych, wiele możliwości kreowania własnego stylu i własnej muzyki.
Dlatego powiem to raz jeszcze nie krytykuję nikogo za muzykę jakiej słucha ani też zespołów Growlowych za to jaką muzykę robią, osobiście nie przepadam za takim stylem ale doceniam ich wysiłek jako muzyków gdyż nie jest teraz łatwo zostać docenionym bez cycków
Pozdro i jak masz jeszcze ochotę do wymiany poglądów to zapraszam