podpis użytkownika
U mnie w porządku, a co słychać u Was?Fragment rosyjskiego filmu "1612" - było głośno o nim swego czasu. Wydarzeń historycznych w nim tyle, co w Wiedźminie, dużo urwanych głów i kończyn, dużo trupów (ale tylko Polaków - Rosjanie prawie (czy nawet wcale - nie pamiętam, rok temu oglądałem) nie giną) i trochę nielogicznych akcji. Przyjemnie się ogląda, mimo antypolskich akcentów. Podszyte nutką fantasy. Sorr, że sadistic.pl poj🤬 mi się z filmweb.pl...
No dobór naturalny. Debile co szarżują na wroga zawsze giną pierwsi. Niestety nie wszyscy co było widać pod krzyżem...
Film cienki jak barszcz. Ot co.
podpis użytkownika
"By uczynić z ludzi niewolników, należy im wmówić, że wszystkie problemy, to problemy społeczne"1.Ekwipunek paradny podczas bitwy mieli tylko Dowódcy .
2.Husariia nigdy nie szarżowała na Zamki chyba że brama była zajeta już przez piechote.
3.Polacy zaostali wypedzeni przez Szwedów upominających się o inflanty i przez niewielkie oddziały rosyjskie w wiekszosci złożone z najemników .
4.Car został przeprowadzony w wielkiej paradzie po polskich ulicach jako zdobycz wojenna.
podpis użytkownika
"By uczynić z ludzi niewolników, należy im wmówić, że wszystkie problemy, to problemy społeczne"