Cytat:
Pater Noster
Nie trafiłeś, jestem ateistą, ale religie szanuje, tak samo, jak wierzących, którzy nie obnoszą się jakoś z nią specjalnie.
Ale tak jak w każdej dyskusji z tobą, nie odnosisz się do wypowiedzi rozmówcy, tylko musisz wjechać z jakąś złośliwostką..
Cytat:
Powiem ci, że słowa o dwójmyśleniu chyba trafiają w sedno różnic między nami.
Widzę, że masz braki w podstawowej literaturze, taki stary, a nie wie co to "dwójmyślenie", ale czego ja się spodziewałem..
Cytat:
Sądzę, że i tam było straszne bydło.
No właśnie, sądzisz, ale tak naprawdę to nie wiesz, nie umiesz podać przykładów tego bydła, tak jak zrobiłem to ja, bo po prostu mało wiesz, ale sądy i tak będziesz wydawał, żałosne nie sądzisz?
Cytat:
raporty o komunistach nie różnią się niczym od tego, co wiemy o partyzantce niepodległościowej.
A co wiemy? Oświeć mnie.
Cytat:
Nasi są wspaniali, oni - to samo zło. Polacy nie mogli spalić Ż__ów, bo to byli Polacy, Ż__zi nie mogli zachować się szlachetnie wobec Polaków, bo to byli Ż__zi.
Tak, tak, wyzwij mnie od razu od faszysty, czy nazisty, lubię, jak się ktoś ucieka do tego sposobu. Mógłbyś podać gdzie głoszę takie wspaniałe tezy (w sensie, o tych Polakach itd??).
Cytat:
W sumie chodziło mi tylko o bycie krytycznym wobec źródeł. To podstawowy obowiązek człowieka, który chce się zajmować historią.
Najlepiej byłoby, gdybyś mi wytknął błąd, albo podał przykłady, które obalą moją tezę, że GL/AL to
w większej cześci, tak 85%, to była banda morderców, sprzedawczyków i tchórzy.
Cytat:
Nie traktować wszystkich źródeł serio, zwłaszcza zeznań z procesów czarownic czy procesów stalinowskich.
Aha, czyli ten raport, który wcześniej był przytoczony, został sfałszowany przez komunistów, żeby ukazać samych siebie w złym świetle? Myślisz?
Cytat:
Gdybyś pisał o koronacji królów Francji w średniowieczu, to czy brałbyś za dobrą monetę informację ze źródeł, że biała gołębica przyniosła z nieba olej do namaszczenia intronizowanego władcy?
Na nic bardziej światłego nie mogłeś już wpaść?
Jeżeli zamierzasz dalej "dyskutować" ze mną, to mam małą prośbę, odpowiedz na zadane przeze mnie pytania i staraj się nawiązywać do moich wypowiedzi.