pietras_ja napisał/a:
Dopóki tam nie zniwelują terenu żeby było widać nadjeżdżających z góry Diamentowej, to tak będzie.
K🤬a, jak ja nie lubię tego p🤬lenia o tym, że nie widać, albo żeby postawić światła (jak już sugeruje Dr0mg) niżej... Mogę się zgodzić, że przy skręcie we Wrotkowską jest ograniczona widoczność jak ktoś zap🤬la, bo nagle robi się z górki i jak ktoś szybko idzie, to można się pomylić w ocenie... ALE TU?!
Od 5 lat jeżdżę minimum 2 razy dziennie Krochmalną i nigdy nie miałem problemu. Pamiętam jak nie było ani stopów pionowych, ani tych "zwalniających" na jezdni. Wystarczyły znaki ustąp pierwszeństwa.... ale teraz prawo jazdy widać dostaje się za łatwo i trzeba ludziom dosadnie tłumaczyć niektóre kwestie, co i tak nie działa. Tam bez problemu widać zarówno z jaką prędkością ktoś jedzie, jak i to, którym pasem, co pozwala przeskoczyć skrzyżowanie jak zajęty jest tylko prawy pas z góry (chyba że ktoś na prawym pasie oleje swoją linię zatrzymania i zasłania). I skoro ja z astygmatyzmem to widzę, to nikt mi nie wmówi, że kogoś na tym skrzyżowaniu nie widać