Wysłany:
2013-04-21, 16:16
, ID:
2055283
Zgłoś
Ósemka jest w porządku. Używam od paru miesięcy i szczerze na początku ciężko było ogarnąć ten cały Modern UI, bo w końcu od Windowsa 95 byłem przyzwyczajony do starego dobrego menu Start. Przewijanie kafelków w ogóle nie stwarza problemów, bo używa się do tego kółka myszki, więc jest to dość intuicyjne.
System chodzi bardzo dobrze, nie ma praktycznie z nim żadnych problemów, włącza się bardzo szybko, ekran ładowania pojawia się dosłownie na chwilkę.
Dzięki temu, że możemy ładnie zebrać wszystkie aplikacje w jednym miejscu, pierwszy raz w życiu nie mam problemu z sprawdzaniem pocztu e-mail, bo wystarczy tylko jedno kliknięcie, aby się tam dostać. To samo jeżeli chodzi o różne informacje typu pogoda, wiadomości.
Moim zdaniem nie ma co psioczyć na ten system jeśli się go nie używało, sam na początku odczuwałem ból związany z tym, że zabrano mi Start, ale wszystko idzie do przodu i nic dziwnego, że Micro$oft próbuje zdobyć jak najwięcej nabywców przystosowując system do ekranów dotykowych. Wiadomo każdy ma swój gust, moim zdaniem ósemka jest dobra.