Wysłany:
2013-12-13, 14:03
, ID:
2747828
4
Zgłoś
Ja tam jestem z rocznika 88 a mimo to sądzę, że wybrał gorszę zło
zapytajcie obojętnie kogo z tamtych czasów na jakiej to było zasadzie jak ruskie tylko czekały na granicy z wojskami żeby wejść do Polski z interwencją zbrojną i wtedy kto by nam pomógł? Odważna Francja? Sprzedajna Anglia? Prawda jest taka, że cała Europa Zachodnia miała na nas wyj🤬e zarówno podczas 2 wojny światowej, tuż po niej jak i oddając nas pod wpływy ZSRR. W tamtych czasach stan wojenny był mniejszym złem ale c🤬j można pobluzgać nie mając o tym najmniejszego pojęcia.
I może nieraz naśmiewamy się z Amerykanów jacy to oni nie są ale jedno trzeba im przyznać za sojusznikiem stoją murem aż do końca a nie tylko do momentu aż jest on jeszcze przydatny
P.S: Mamy wspaniały kraj i śmieszy mnie narzekanie jak to u nas źle, jacy to Niemcy zaradni jak wszystko mają autostrady itd, pomyślcie na jakim poziomie rozwoju była by teraz Polska gdyby nie poj🤬i sąsiedzi zwłaszcza Ci pracowici Niemcy, jak na kraj którego nie było na mapach przez 123 lata, który został najbardziej wyniszczony przez II światową, rozkradziona niemal z wszystkiego co miał cennego (straty wycenione po ataku Niemiec- celowo nie pisze III Rzeszy, żeby nazwać rzeczy po imieniu wyniosły ok 700 do 750 miliardów dolarów szacując na tamte czasy, nie mówiąc już o zniszczonych miastach gdzie obecna stolica za próbę podjęcia walki z okupantem została zniszczona doszczętnie. Jakby tego było mało to po wojnie znowu nasz kraj dostał po dupie najbardziej, Z naszych granic zniknęło Wilno i Lwów a nasi angielscy "sojusznicy" oddali nas w dobre ręce "wujka" Stalina a później jakże cudowny komunizm doprowadził do takiego stany w jakim się znajdujemy.
Mało, który kraj byłby na naszym poziomie gospodarczym gdyby przeszedł to samo co Polska
Zakończę jak że trafnym cytatem "Naród wspaniały, tylko ludzie k🤬y".
Dziękuje dobranoc