Wielka Brytania tak kocha Polskę że ponad rok od zakończenia zmagań wojennych w Europie (8 czerwca 1946 r) władze Zjednoczonego Królestwa zorganizowały defiladę zwycięstwa. Kolumna weteranów liczyła 15 kilometrów. Polaków w niej nie było.
A armia Polska która nie była garstką, lecz czwartą siłą w koalicji antyhitlerowskiej, i pierwszą, która przyjęła wyzwanie rzucone przez Niemców.
"We wanted to be free and owe this freedom to nobody - 1944"
"Chcieliśmy być wolni i wolność sobie zawdzięczać"
Raczej:
"Chcieliśmy być wolni i tej wolności nikomu nie być dłużni." Niby treść taka sama ale ma nieznacznie inny wydźwięk - tłumacząc ponownie twoją translację na angielski można zupełnie inaczej ją zinterpretować... A takie powiedzmy sobie smaczki językowe są dość istotne... I nie, nie miałem w zamiarze się przyczepiać do twojej interpretacji tylko przedstawić mój punkt widzenia.
Ten transparent to prawdziwe powstańcze bohaterstwo!
Nasi Bracia z Londynu udowodnili tym czynem, że bez zawahania poszliby na czołgi mając tylko broń krótką. Szkoda, że teraz nie możemy umierać za Ojczyznę, co za c🤬jowe czasy, że nie można się wykazać romantycznym atakiem na posterunek wroga. Jedyne co nam pozostaje to pohukiwania na cmentarzu.
Chwała naszym nowym sprayowym bohaterom!
powstanie warszawskie tyle nam dało co psa w c🤬ja kopnąć -tylko szkoda było tyle ofiar a zadymiarze sp🤬olili do londynu
podpis użytkownika
>Każdy mężczyzna w swoim życiu wypowiada te trzy kłamstwa:
- Będę cię kochał wiecznie.
- Nigdy cię nie zdradzę.
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
kretynizm - takie akcje powinny pojawiać się u nas, na naszej ojczystej ziemi. Nie u tych sprzedawczyków angoli.
Dziwne, że pamiętamy przeszłe porażki i sukcesy, a potrafimy ignorować teraźniejszość i nie widzimy tego, co gotuje nam nierząd na przyszłość. Bierność wyuczona...