@ bavarian gratuluję, ja np w tamtym roku się interesowałem dotacją to nie miałem szans żadnych. Za biedna rodzina w około, a ja sam nie miałem pieniędzy na zabezpieczenie tej śmiesznej "dotacji". Co roku wymyślają coś nowego żeby tylko bogaty ją dostał. Gdybym miał odłożone 30 tyś to czy potrzebowałbym dotacji?!
Państwa bogacą się nie przez dotacje, ale przez pracę, wbijcie se to do waszego pustego, zmanipulowanego łba zwolennicy eurokołchozu
Państwa bogacą się nie przez dotacje, ale przez pracę, wbijcie se to do waszego pustego, zmanipulowanego łba zwolennicy eurokołchozu
anonymousm, gdybyś ty czytał ustawy (a nie tylko ich tytuły) to byś wiedział, że według założeń budżetowych zapisanych w ustawie budżetowej przez PO z tamtego czasu znajdował się zapis wskazujący na to, że Polacy wpłacą do Unii Europejskiej więcej niż zostanie z niej wyciągnięte. Innymi słowy PO stwierdziło w ustawie, że są za głupi żeby wydoić wszystkie możliwe środki z UE i dlatego składka członkowska będzie wyższa niż kwota dotacji z UE. Poza tym nie wiem w jakiej niszy musisz być, żebyś nie zauważył, że faktycznie rynek siada i jest gorzej. Nie rozmawiałem ze wszystkimi przedsiębiorcami ale wszyscy których znam narzekają, że czynsze w górę, surowce w górę, koszty w górę, daniny na państwo w górę a cen wcale nie można podnosić do tego równolegle bo ludzie też biedni. Poza tym jeden z nich albo oboje są przedstawicielami think tanku instytutu Misesa i chciałbyś anonymousm mieć tyle w głowie i takie pojęcie co oni. Niestety dzisiaj, jak człowiek spotka kogoś mądrzejszego od siebie kto ma inną opinię niż on sam to zamiast posłuchać i się zastanowić rzuca błotem. No ale cóż, jedni uciekają od drzewa z którego zeszli jego przodkowie a inni próbują się na nie z powrotem wdrapać vide anonymousm
Dotacje z Unii pomagają nam wytworzyć środki produkcji i ożywić rynek zbytu, tak żeby nasza praca miała sens i rzeczywiście przynosiła bogactwo.
dotacje z unii moze i rzeczywiscie pomagaja w produkcji, ale za to likwiduja rynek zbytu. zeby zebrac pieniadze na dotacje trzeba sciagnac wieksze podatki=ludzie maja mniej do wydania=kupia tylko najpotrzebniejsze im rzeczy=nie ma potrzeby tyle produkowac.
a za to unijne regulacje to juz niszcza i produkcje i rynek zbytu