Jak się nie umie
Ja się w sumie od dawna przymierzam do konsoli, chociaż wiem, że nie będę miał czasu grać - kumpel kiedyś po imprezie zostawił xboxa na jakiś tydzień i nawet na niego nie spojrzałem. Ale k🤬a, ludzie to tylko konsola - tłuczecie się też między sobą bo ktoś ma telefon x, a drugi y ?
Co do rynku, sony jest na skraju bankructwa, więc prawdopodobnie chcą się najeść małą łyżką. Microsoft może dać dużą marżę sprzedawcy, który będzie tą konsole op🤬lał zwykłym ludziom, którzy się kompletnie na tym nie znają. ( sprzedajesz takie konsole i przychodzi typ, który chce konsole, ale właściwie to co to jest to hdmi, za sprzedaż x1 dostajesz 100pln, za ps4 30pln, którą mu sugerujesz żeby kupił ? )
Raczej jestem ciekawy wyniku, bo to, że dla zapalonych graczy w większości wygrywa PS4, nie znaczy, że przełoży się to na ostateczne wyniki sprzedaży i finansowe.
Microsoft rozdaje mnóstwo softu za darmo i ciężko mi uwierzyć, że dali taką wygórowaną cenę bez konkretnego celu ( a według tego co widziałem na papierze, sprzęt sony jest szybszy ). Wydaje mi się, że strategia microsoftu jest dużo lepiej przemyślana, a sony próbuje polecieć na fali. Być może x1 jednak nie będzie tak rygorystyczny ? Może te rygorystyczne warunki skuszą studia do produkowania gier tylko na jeden typ konsoli ? ( ten, który im się bardziej opłaci ).
Wstrzymałbym się z osądami do dnia premier obu konsol i wyników sprzedażowych.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
wynik sprzedaży to można sobie w dupę wsadzić wystarczy poczytać co ma do zaoferowania sony a co microshit![]()
microshit zj🤬 siebie na starcie a jest to początek "batalii"
oczywiście pomijam fakt że za grę online musisz płacić abonament idiota to wykombinował i mimo że jest kolejna generacja konsol to micro gówno dalej w to leci![]()
To żeby odpalić grę muszę jeszcze umieć: dobrać komponenty, zainstalować drivery, aktualizować grę, zoptymalizować sterowniki, borykać się z niekompatybilnością sprzętu, emulować pada etc itp.
W konsoli wkładam nośnik i gram. Simply as that.
Obrazek
Tyle w temacie konsolowców napinaczy. Za cene konsoli złożycie dobrego kompa, który pociągnie te gry, na dodatek wejdziecie na neta, napiszecie jakiś dokument, a nawet uwaga! Obejrzycie film.
Do komputera możecie podłączyć pada z tych waszych konsol i będzie śmigał. Magia!
Obrazek
Tyle w temacie konsolowców napinaczy. Za cene konsoli złożycie dobrego kompa, który pociągnie te gry, na dodatek wejdziecie na neta, napiszecie jakiś dokument, a nawet uwaga! Obejrzycie film.
Do komputera możecie podłączyć pada z tych waszych konsol i będzie śmigał. Magia!