ZUPA ŻÓŁWIOWA MARKA TWAINA - składniki:
500 g mięsa z żółwia /podobno można użyć mięsa ryb, ale co to za żółw?/
3 łyżki masła
1 pietruszka
2 gałązki selera naciowego
1 marchewka
kawałek pora
1 cebula
2 łyżki konserwowej kukurydzy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
1 łyżka posiekanego szczypioru
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
ZUPA ŻÓŁWIOWA MARKA TWAINA - sposób przygotowania: Mięso z żółwia (oczywiście kupione w markecie, my użyłyśmy mięsa z białej ryby) pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia i gotuj powoli, zbierając powstałą pianę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj obrane i rozdrobnione warzywa, podduś razem, przełóż do garnka z mięsem. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, kukurydzę, przypraw do smaku. Tak przygotowaną zupę zagęść białą zasmażką przygotowaną z 1 łyżki masła i mąki. Przed podaniem posyp zieleniną.
Więcej:
ugotuj.to/ugotuj/159462491/zupa+zolwiowa+marka+twaina/p/