varti napisał/a:
Ja-ah-qu-ub-el, a czyja to jest wina? No Polaków przecież że dają się j***ć jak bure suki.
raczej tępych POlaków
varti napisał/a:
Zawsze tak było że byle się nachapać i nie mów mi k***a że sam nie kradniesz bo w tym kraju wszyscy kradną i wszyscy załatwiają coś po znajomości
Nigdy nic nie ukradłem, na studia dostałem się tylko dlatego, że była już nowa matura, na korki nie miałem kasy. Na razie, Boże uchowaj, nie choruję na nic i nie musiałem nigdzie dawać w łapę.
To, że gadasz tak, a nie inaczej to wina mediów i czynników zewnętrznych-z jednej strony Polska jest okradana przy udziale delikatnie rzecz ujmując niepolskich elit, a z drugiej strony wmawia się, że jesteśmy biedni bo jesteśmy narodem złodziei.
varti napisał/a:
Strasznie mnie wk***ia takie pie**olenie o lemingach bo sam żeś nie lepszy a będziesz tutaj wielkiego moralizatora ciął.
myślę, że jestem dużo lepszy od ciebie, choćby dlatego, że nie daje sobie robić wody z mózgu. Od czasu do czasu np. przeczytam jakiś zagraniczny artykuł, w którym brytyjski redaktor dziwi się, że np. podpisujemy najgorszą umowę gazową w historii Europy
varti napisał/a:
W tym kraju nie ma dobrej opcji politycznej, ja o tym doskonale wiem a i tak z premedytacją zagłosowałem za PO a wiesz czemu? Bo k***a wolę zaciskanie pasa od wymachiwania szabelką.
Sam sobie odpowiedziałeś na temat wysokości twojego ilorazu inteligencji. Stwierdziłeś właśnie, że za czasów "wymachiwania szabelką" nie musiałeś zaciskać pasa, ale wolisz to niż walkę o to co nam się należy. I to nie jest wstyd tak jak nam wmawiają. Finlandia np. chce wyjść ze strefy euro jeśli będzie musiała dokładać się do ratowania Grecji, a co na to Donek?... damy 15 mld i więcej! Niech Polacy głodują, ale Angela ma być zadowolona!!! Najwięcej wstydu przynosi nam widok jaki zastają tu zagraniczni turyści. Ludzie umierający na raka wyleczalnego w innych krajach od 30 lat, głodujące dzieci, reportaże o łódzkich łowcach szkół w szwedzkiej telewizji. Była partia, która stworzyła CBA i upominała się w UE ot co się Polsce słusznie należy ale to był wstyd, wg ludzi którzy wolą żyć w biedzie i pieprzyć, że są światowcami.
varti napisał/a:
I niech mi nikt k***a nie mówi że rząd nic nie robi tylko podatki podnosi, ano po to podnosi j***ne debile żebyście za 20 lat, wy i wasze dzieci miały co do gara włożyć. Po to podnosi wiek emerytalny żeby było z czego wam emerytury wypłacić bo prawie 60% młodego pokolenia już dawno z tego kraju wypie**oliło, głownie przez takie biadolenie jak powyżej.
Jak się zatrudnia 100 000 nowych urzędników, a potem podnosi podatki i wiek emerytalny, aby była kasa na ich utrzymanie to nic dziwnego, że ludzie wyp🤬alają jak najdalej mogą poza Polskę. Tak błędne koło się zamyka. Czy twój lemingowski umysł to ogrania?
varti napisał/a:
W tym kraju nic nie da się zrobić bo pełno niezadowolonych z🤬bów którzy widzą tylko własny nos i własną kabzę a o reszcie łaskie nie pomyślą bo po ch*j byle mnie było na razie dobrze a potem będziemy się martwić.
Myślę, że w tym kraju jest sporo porządnych ludzi, którzy pragną by w końcu przeciąć wrzody takie jak lustracja, korupcja, wpływy zagranicznych marionetek na nasz kraj, ale jest jeszcze większa grupa tchórzliwych i głupich ludzi, która potrafi tylko zwyzywać tych pierwszych od wariatów i zaciskać pasa licząc, że dygnitarz przedstawiany w propagandowej telewizji jako cudotwórca nie będzie strzegł dobra układu, a pomoże zwykłym ludziom
varti napisał/a:
Nie chce mi się dalej pisać bo zapewne uraczysz mnie wiązanką jakim to lemingiem zmanipulowanym jestem...
Nie muszę, chyba sam sobie zdajesz sprawę kim jesteś, to pierwszy krok do podjęcia terapii i rozpoczęcia nauki samodzielnego myślenia.