@ GustaV
K🤬a co ma twój filmik do filmiku który tu został wrzucony?
Po za tym znajdziesz taki 2 filmik jak ten który tu wrzuciłeś?
Bo ja Ci znajdę kilkanaście takich jak wrzucony w tym temacie.
Masz nieźle wyprany mózg przez tego twojego komendanta.![]()
Powiedz mi gdzie widzisz że go biją? (...) znowu zlepek ujęć gdzie biedny i pokrzywdzony dzieciak z flagą został "pobity" przez policjantów. Skoro go tak pobili to czemu tego nie pokazał? Tylko siedzi w polo z długim rękawem? Czemu nie pokazał zdjęć z obdukcji od lekarza sądowego? Czemu nie pokazał zdjęć z własnego telefonu? Przecież chyba nie zdarza mu się to codziennie?
Dostali podwyżki od wnuka żołnierza Wermachtu to kogo mają bić? Chyba nie Niemców, którzy przyjechali wtedy zabronić nam świętowania odzyskania niepodległości pod pretekstem obawy przed nazizmem (przyganiał kocioł garnkowi) Ekipa platfusów przepycha projekt zakazujący zakrywania twarzy na demonstracjach i kary w wysokości 10 000pln za jego złamanie oraz umożliwiający arbitralne odrzucanie wniosków o pozwolenie na demonstracje, które miałyby być składane na 7 a nie 3 dni przed jak to było dotychczas. Dodatkowo planowany jest wprowadzenie do kodeksu karnego zapisu o karaniu za krytykę przekonań i i poglądów politycznych, co będzie skutkowało całkowitym zamknięciem ust opozycji jak za PRL-u. Ponad to zaczęto przygotowywać krajowy rejestr internautów, co w połączeniu z w/w zapisem sparaliżuje całkowicie wolność wymiany poglądów w internecie. O selektywnym przydzielaniu miejsc przyjaciołom władzy na multiplexie chyba nie trzeba wspominać. No to mieliśmy wolną Polskę...Bóg zapłać lemingom.
A powiedz mi jedno, boisz się czegoś skoro zasłaniasz twarz na demonstracji? Po co to robisz? Ano odpowiem ci po co, bo jak narobisz dymu to czujesz się bezkarny.
Niemcy przyjechali bić Polaków w dniu święta odzyskania niepodległości(...)
(...)Jesteś totalnie zmanipulowany. (...)
(...)to i tak nic w porównaniu z mordowaniem w biurach poselskich PiS-u działaczy tej partii w ramach "dożynania watahy" w imię polityki miłości.
(...)na razie widać, że młodzież dzisiaj jest wyprana z wartości i realnego postrzegania spraw,(...)
(...)"marsz kajania się za nieroztropność przodków walczących o niepodległość", którego główną atrakcją będzie poddawanie się niemieckim torturom.(...)
(...)Więc ochłoń i zastanów się(...)
i tutaj dochodzimy do sedna sprawy, rządzący nie są na zawsze i mogą stracić poparcie ludu, dlatego nie powinno im się dawać narzędzi do hamowania ewentualnych protestów a tym jest nakaz odkrycia twarzy na demonstracjach, co ułatwia potem represjonowanie opozycjonistów. np. gdy politycy dopuszczą się zdrady stanu. Rządzący mają utrzymywać się na stanowiskach dzięki dobremu służeniu narodowi(demokracja), a nie dzięki wyzyskowi i tłamszeniu oddolnego sprzeciwu (dyktatura). Zakaz masek na demonstracjach jest w krajach demokratycznych uznawany za łamanie praw obywatelskich, takie samo stanowisko ma helsińska fundacja praw człowieka. protest jest po prostu formą głosowania, tak jak pozostajesz anonimowy głosując w wyborach czy referendach tak i masz prawo do anonimowości przedstawiając swoje stanowisko podczas protestu.
Chłopie
Rozbawiłeś mnie z tym zmanipulowaniem, weź przeczytaj jeszcze raz te fragmenty swojej wypowiedzi i powiedz mi że nie masz paranoi.
twierdzę tylko jako to że
Gówno mnie obchodzi czy jesteś prawicowcem, nazistą, pedałem czy ż🤬dem. Jak masz zamiar rozpie**alać pół Warszawy w imię ch*j wie czego to powinieneś pierdzieć w pasiak tak samo jak reszta imbecyli albo płacić kary w dziesiątkach tysięcy i nie ma przeproś.
Za to widziałem mnóstwo BANDYTÓW którzy to robili. A robiąc to czują się bezkarni bo mimo że zostaną nagrani na monitoring miejski czy inne urządzenie służące do identyfikacji zadymiarzy, nie da się ich rozpoznać.
Dwa, pytania do Ciebie: Widziałeś kiedyś, albo na jakimś zdjęciu sprzed 1989 roku opozycjonistów z zasłoniętą twarzą?
A po trzy, co ma zakrywanie twarzy do wolności słowa?
Skoro chcesz coś powiedzieć to rób to jawnie a nie jak zbir z maską czy szalikiem na twarzy.
Wątpię żeby przed '89 istniał monitoring. Dziś można przejrzej nagrania i dobrać się do skóry każdemu kto jest nieprzychylny miłościwie nam panującym.
Nie zrozumiałeś totalnie nic. Zamieszek by nie było gdyby z okazji najważniejszej rocznicy dla naszego kraju zrobioną oficjalną defiladę. Tak się nie stało. Ludzie zorganizowali się sami. Dopuszczono do atakowania ich przez niemieckich lewaków. Wybuchły zamieszki. I rozmawiajmy o zapobieganiu przyczynom, czyli negowaniu postaw patriotycznych, prowokacjach i przypinaniu miłości do ojczyzny gęby skinheada.
To teraz odpowiem Ci tak, jestem policjantem i w ciągu kilku lat swojej pracy nigdy nie spotkałem opozycjonisty (w sensie politycznym) który zakrywałby swoją twarz w czasie demonstracji. Za to widziałem mnóstwo BANDYTÓW którzy to robili. A robiąc to czują się bezkarni bo mimo że zostaną nagrani na monitoring miejski czy inne urządzenie służące do identyfikacji zadymiarzy, nie da się ich rozpoznać.
Dwa, pytania do Ciebie: Widziałeś kiedyś, albo na jakimś zdjęciu sprzed 1989 roku opozycjonistów z zasłoniętą twarzą? A chyba obaj zgodzimy się że reżim komunistyczny był o wiele bardziej represyjny od dzisiejszej władzy.
Więc komu próbujesz robić wodę z mózgu?![]()
A po trzy, co ma zakrywanie twarzy do wolności słowa?Skoro chcesz coś powiedzieć to rób to jawnie a nie jak zbir z maską czy szalikiem na twarzy. Nie jesteśmy troglodytami (choć niektórzy czasem tak się zachowują) .