O... w 1930 roku wiedzieli co to kod koloru RGB #DC143C. Graficy w tym czasie chyba tworzyli strony internetowe na drzeworytach, z prawidłowym zastosowaniem koloru karmazynowego.
![]()
podpis użytkownika
W alarmie do piekieł pozwalam
Kod RGB #DC143C jest tylko matematycznym opisem wielkości fizycznej - koloru. Nie musieli znać kodu aby używać tego koloru, nawet nie musieli wiedzieć, że w taki sposób można określać kolory. Zrobili barwnik taki jaki im się podobał, a potem używali go jako wzoru, ileś lat później wymyślili RGB to opisali go dokłedniej. Nie wiem gdzie Ty widzisz problem.
Do większości idiotów.
P🤬licie z tymi kolorami, sam znam ich dużo, mam kobietę, z która jestem w związku dość długo, mówi mi czasem swoim "kolorowym" językiem, ale trzeba być naprawdę debilem, żeby tego nie zapamiętać... bo co, dla zasady? K🤬a, albo macie tak zjarane banie, że już nie potraficie zapamiętać jednego więcej koloru, albo jesteście p🤬lonymi ignorantami, którzy swój debilizm bronią tekstami "prawdziwy facet zna tylko 4 kolory..."
![]()
podpis użytkownika
Sadistic - I love the whole world
Z uwagi na cenę barwnika – koszenili uzyskiwanej z larw czerwca polskiego, mało kto mógł sobie na niego pozwolić, dlatego też był on wykorzystywany jedynie przez najbogatszą szlachtę i dostojników państwowych.
Kod RGB #DC143C jest tylko matematycznym opisem wielkości fizycznej - koloru. Nie musieli znać kodu aby używać tego koloru, nawet nie musieli wiedzieć, że w taki sposób można określać kolory. Zrobili barwnik taki jaki im się podobał, a potem używali go jako wzoru, ileś lat później wymyślili RGB to opisali go dokłedniej. Nie wiem gdzie Ty widzisz problem.