rozumiem że nie jasno się nie wyraziłem. Jestem na stażu aktualnie ale jeszcze nie do końca operuje fachowo nazewnictwem (ale szybko nadrabiam zaległości jednak będę musiał pożyczyć książkę od kuzyna bo ze słuchu trochę ciężko) ale chłop oddał dwa strzały prawdopodobnie oba celne więc nie do końca źle użyłem słowa "dubelt" ale miałem na myśli dubelwówe i tu zwracam honor dla przedmówcy. jeżeli chodzi o winchester to chodziło mi o nabój bo jak by poprawił to by spadł nawet jak pierwszy był na komorę (wiem bo często trzeba poprawiać a zwłaszcza jak dostanie rotacji jak na filmiku)
to akurat wiem aż tak tępy to ja nie jestem bo z bronią mam do czynienia (na razie 22LR ale zawsze z 7.62X39 też strzelałem) to dzik dostał rotacji po postrzale i to się często zdarza wlaśnie
Sport jak sport, sądzę że znacznie bardziej "humanitarne" pozyskiwanie mięsa niż w przypadku ubojni etc. Zresztą nie ma o czym mówić bo argumenty ZA polowaniem zmiażdżą każdego pseudoekologa i przeciwnika myślistwa.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Serwis ma charakter prześmiewczy, często sarkastyczny i ocierający się o czarny humor, z tego powodu nie będzie on odpowiedni dla każdego, a opisy materialów i komentarze do nich należy traktować z dużym dystansem.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie