Naklejka powinna być w pierwszej kolejności sprawdzana. Jeżeli jej nie ma bądź jest zatarta należy sprawdzić kodem. Lecz jako dysponent danych osobowych zapisanych w pamięci telefonu nie mogę mieć pewności iż pan policjant jest uprawniony do ich przeglądania. Więc mogę mu pokazać numer ale z własnej ręki.
Radiowóz plus dwa samochody równa się zero miejsca na pasie. Czy to takie trudne do zrozumienia dla ciebie i dla panów policmajstrów ?? Gdybyś ty tak się zatrzymał dostałbyś mandat oni zaś stoją poza prawem.
Ja w swoim telefonie na przyklad nie mam żadnej naklejki, latwo ja sfalszowac i jest mniej wiarygodna niz sprawdzanie kodem
plus dla policjanta za ogarnietosc.
Na pasie do skretu, przeciez nie blokuja ruchu, co ty bys w takim razie zrobil na ich miejscu ? Ja widze nastepujace opcje
- jechanie na sygnale za nimi - kierowca zatrzyma sie sam i wybierze pewnie jeszcze gorsze miejsce.
-jechanie przed nimi i liczenie ze nie skreca zaraz w prawo - nawrotka i sciganie na sygnale
- darowanie sobie kontroli
Nie ma miejsca żeby się tak rozpedzic, widac ich przeciez ze swiateł na tym skrzyżowaniu. Sorry, ale z tego co widać na filmiku to jest najlepsze miejsce do kontroli.
Darex Problem w tym iż owe sprawdzanie telefonów często kończy się kasowaniem zawartości pamięci przez pana policjanta. No i oczywiście jako dysponent danych osobowych moich znajomych i rodziny nie powinienem dawać do rąk nieznajomym ( nawet z policji ) włączonego telefonu. O na przyszłość każdemu radzę. Przed kontrolą wyłączyć telefon wyjąć kartę pamięci i dopiero dać panu policjantowi. IMEI znajduje się na nalepce w telefonie. Jeżeli zaś pan policjant chce sprawdzić przez kod niech wsadzi sobie własną kartę SIM.
@UP 20 metrów za skrzyżowaniem ?? Na pasie do zjazdu ?? Bez jaj przecież oni utrudniają ruch. Nie mogli jakieś 30 metrów dalej ??