Wysłany:
2012-08-15, 9:26
, ID:
1335560
Zgłoś
@up, masz rację, że młodzież nie jest wspierana grając w klubach poniżej naszej II ligi. Tym właśnie różnimy się od zachodnich klubów, gdzie szkolenie młodych finansowane jest od samego początku. Gdzieś oglądałem o tym film (ogólnie mówił o szkoleniu młodzieży, liznęli trochę o Polsce) parę lat temu i wypowiadali się trenerzy będący na wymianie u nas i jeszcze gdzieś tam. Opowiadali, że to co jest tutaj to zmarnowany potencjał, bo mamy chłopaków, którzy naprawdę są dobrzy (tzn. że nie odbiegają poziomem od zachodnich dzieciaków kopiących piłkę) i chcą grać. Głównie była mowa o złych bazach treningowych, małej pomocy klubów (ich nie można obwiniać, bo zazwyczaj sami trenerzy trenują tam za darmo, albo za parę zaledwie stówek. A głównymi sponsorami jest miasto, a więc wiadomo, że lipa z kasą), no i samych szkoleniach.
@BongMan, szanuję twoje zdanie, ale czy naprawdę podczas tego Euro nasi piłkarze okazali się zakałami? To ich wina, że Smuda zajechał ich podczas obozu? Widziałeś jak gra taki Piszczek, czy Błaszczykowski w Bundeslidze? To zupełnie inne chłopaki, a na ile im wystarczyło pary? 20 minut? Przecież Piszczek to jeden z najwięcej biegających graczy Borussi. Też się zawiodłem na naszej reprezentacji, bo liczyłem na więcej, ale nie skreślam ich puki widzę, że się starają, a muszą grać pod kretyńską taktykę pseudo-trenera. Jedyne co mnie u nich wk🤬iło, a szczególnie u Kuby to p🤬lenie o zaj🤬ych biletach!