Po co kłócisz się z faktami? Śmieciarz, grabarz itp. to są zawody najmniejszej linii oporu. Każdy może nimi zostać, dlatego maja tak niską pozycję w społeczeństwie. Na szacunek trzeba sobie ZASŁUŻYĆ, a nie dostawać za darmo jak w socjalizmie. A to nie przychodzi tak łatwo, prawda? Te zawody to JEST margines, czy ci się to podoba czy nie.
Przejrzyj sobie moje posty, zobacz czy rzeczywiście "szaleje" w internecie obrażając innych.
Nawet nie chce mi się ciebie cisnąć przez neta, bo to jak lizanie lodów przez szybkę. Wolałbym cie mieć w zasięgu rąk.
Zamknij p🤬dę z ta "Polszą". Nie umiesz pisać poprawnie nazwy naszego kraju, kmiocie? Poza tym, wieśku, od kiedy urzędnik czy nauczyciel to poważane zawody wykluczające z kręgu nieudaczników?
To mnie zawsze dziwilo w Polakach, ze jedni sa gorsi, jesli robia cos bez kwalifikacji
Aktualnie mieszkam w DE, tutaj smieciarze sa tak jakby urzednikami panstwowymi i zarabiala ladna kase, bo nikt nie chce tego robic. Tutaj kazda praca jest szanowana, a osoby na socjalu to nieudacznicy, kryminalisci i osoby w znacznym stopniu uposledzone.
Czego akcentujesz nasz naród tutaj? Nasz kraj jest jakimś ewenementem pod tym względem? Mam rozumiec, ze w USA, Francji czy Anglii śmieciarz cieszy się takim samym szacunkiem jak wysokiej klasy menedżer?
A u nas jest inaczej? U nas śmieciarze tez mało nie zarabiają - tak samo jak prostytutki nie klepią biedy
Akcentuje, poniewaz jestesmy ewenementem. Nie, ale nie sa uznawane te zawody dla niby opoznionych, praca jak praca. Zazdroscimy wszystkim wokol niby lepszego zycia, hejtujemy wszystko, nie mamy szacunku do pracy i do siebie wzajemnie. Byleby sie nie narobic a zeby kasa sie zgadzala.
Celem życia nie jest praca sama w sobie. Praca ma Ci dawać środki do życia. Jeśli jesteś leniwy, głupi, albo boisz się sięgnąć po więcej, to wybierasz mało ambitne zawody. Ktoś Ci broni zostać menedżerem, bankierem czy adwokatem? Będziesz mieć i prestiż i kasy jak lodu.
Natomiast jeśli wybierasz prostytucje lub zbieranie śmieci, to nie dziw się potem, ze nikt nie wychwala Cie pod niebiosa jaki to jesteś odważny, mądry i zaradny.