gonzo3211, Serio, akapity nie bolą.
Co do Twojej wypowiedzi, w pewnym stopniu masz rację, ale wydaję mi się, że oglądasz za dużo Palikota i pewnie jesteś jeszcze w liceum.
Cytat:
Na pewno bym wywalił większość pOSŁÓW, zostawił jedynie z 200. Więcej nie potrzeba. Pensja maksymalnie 2 tysiące. Resztę niech zarabiają ze swoich zawodów.
Nie rozumiem, dlaczego ludzie widzą problem w
pensjach posłów, a nie w
posłach, dla mnie to by mogli zarabiać i 30 tysięcy miesięcznie, gdyby tylko coś robili dobrego dla kraju, bo zauważ, że mądra osoba nie pójdzie do polityki zarabiać 2 tys. ,gdy może zarabiać 15 tysięcy jako inżynier, czy dobry menadżer.
Cytat:
Zlikwidowanie senatu który nic nie robi poza pobieraniem złotówek.
Wolałbym zlikwidować sejm, a senat zostawić.
Cytat:
To mogło by być kontrowersyjne i do przedyskutowania, bo w końcu mamy demokrację, mianowicie opodatkowanie prostytucji i kościoła, zalegalizowanie marihuany jedynie na własny użytek, jakieś małe ilości.
Gadka szmatka Palikota, czyli wielki raban o działania które prawdę mówiąc, są mało znaczące dla finansów państwa, ale jeżeli byłyby częścią jakiegoś większego programu to ok.
Cytat:
Na pewno zlikwidowanie ZUSu. Z zaoszczędzonych pieniędzy może udało by się oddać część wpłaconych świadczeń przez ludzi. Każdy niech sobie sam odkłada pieniążki, jakieś lokaty czy coś.
Ehh, co za naiwność.
Cytat:
Zmniejszenie administracji o większą część, wywalenie nierobów-urzędników.
Bez naprawdę wielkich zmian - niewykonalne.
Cytat:
przywrócenie kary śmierci byłoby bardzo dobrym rozwiązaniem, szczególnie dla pedofilów lub morderców.
Popieram, większa część społeczeństwa jest w sumie za tym, no ale cóż..
Cytat:
Na pewno nie sprzedałbym własnych stoczni, zainwestował w FSO i kazał im robić nasze polskie samochody, a nie sprowadzone, wyp🤬ziane 20-sto letnie auta po jakimś gebelsie.
Taa, pozdrów Gierka i innych towarzyszów.
Cytat:
Myślę, że przejście na emeryturę w wieku 64 lat i 62 odpowiednio dla mężczyzn i kobiet byłoby dobrym rozwiązaniem.
To się kłóci z Twoim poglądem na temat zlikwidowania ZUSu.
Przemyśl wszystko, poczytaj jakieś ciekawe książki na temat gospodarki i polityki, potem się wypowiadaj, ale najpierw skończ szkołę, bo podejrzewam, że jeszcze do niej chodzisz.