Chyba tylko takie debile jak ty nie potrafią decydować o swoich pieniądzach... Ty k🤬a nawet nie wiesz co to jest ZUS, skoro twierdzisz że jak będziesz płacić to Ci się żebracy nie będą walali pod nogami.
lepiej, zeby ciezarna matka dawala dupy za pieniadze w czasie ciazy i tuz po urodzeniu, bo wywalili ja z roboty. zeby samotna babcia zdechla z glodu, bo maz, ktory na nia pracowal zmarl szybciej niz ona. koles, ktory stracil reke w tartaku tez niech zdechnie, c🤬j mu w dupe, nie pracuje=nie zre.
ty natomiast wolalbys zaplacic lekarzowi 300zl za 20 min wizyty w szopie u niego na ogrodku, jak rozumiem?
pewnie, ze efektywnosc inwestycji panstwowych jest duzo mniejsza niz prywatnych. jednak tym sie roznimy od buszmenow, ze dbamy o cale spoleczenstwo, a nie tylko o swoja dupe i dzieci.
dziwisz sie, ze emerytury w tym kraju sa c🤬jowe? jesli polska gospodarka przed 1989 byla c🤬ja warta, nieefektywna i zacofana technicznie, a ludzie wtedy placili skladki emerytalne, to jak te pieniadze mialy na siebie zarabiac?
mowisz, ze wk🤬ia cie, ze z 1500 dostajesz 1100... to pracuj na czarno i nie p🤬l. proste. na pewno bedziesz wtedy mial stabilne zrodlo dochodu, darmowa opieke lekarska (w razie wypadku czy choroby) i urlop.
nie umiesz nic, za co mozesz wziac pieniadze do lapy? o, jak mi przykro...
Chciałem pociąć Twoją wypowiedź na kawałki ale po prostu obok żadnego słowa nie da się przejść obojętnie.
1. Skoro baba była tępa, nie kształci[...]
2. Tak wolę zapłacić prywatnie bo wi[...]
3. Buszmeni żyją bardzo plemiennie i każ[...]
4. Poczytaj zanim zaczniesz p🤬lić głupoty. Obecny system emerytalny ma nie więcej jak 10 lat. Jest kalką systemu niemieckiego, problem wynika nie z założeniu systemu tylko zbyt niskiego przyrostu naturalnego.
5. Nie ma czegoś takiego jak robota na czarno. Na czarno pracują złodzieje. Robiąc bez umowy po prostu ułatwiasz życie sobie i pracodawcy
, i nie prawdą jest, że mając papier w ręce masz pewną wypłatę, ale o tym dowiesz się jak po raz pierwszy życie wydyma Cię w dupę 2-litrowym słoikiem.
Poza tym, ogarnij ortografię, fakt, że jesteś w gimnazjum nie usprawiedliwia nieskładnego pisania.
odczytam to jako komplement![]()
To tylko dowodzi, ze nie widzisz dalej niz czubek swojego nosa.
dobra, to zaplac za wyrwanie zeba 1/5 swojej miesiecznej wyplaty w dowolnym momencie. nie wierze, ze sam odlozysz pieniadze na takie wypadki. moze z 10% ludzi to potrafi.
bynajmniej, problemow z zebami nie mam. wystarczy je myc 2 razy dziennie. ucaluj swojego pieska ode mnie.
to teraz wyobraz sobie, ze panstwo to taka wielka "komuna" (uzywajac twojej nomenklatury). taki jest zamysl.
myslisz, ze dokumentuje takie rzeczy w necie? nie musze.![]()
prawde mowiac, gowno mnie to obchodzi. faktem jest, ze kiepsko dziala, ale musi istniec.
wybacz, te 3 zdania nie skladaja sie w logiczny ciag.
robota na czarno istnieje. zlodzieje kradna, a nie pracuja. robiac bez umowy nie placisz podatkow dla wlasnej, krotkoterminowej korzysci, oszukujac reszte spoleczenstwa.
majac papier mam mozliwosc wyegzekwowac od pracodawcy pieniadze w bardziej cywilizowany sposob, niz przystawiajac mu pistolet do glowy. bez papieru nawet nie mam takiej mozliwosci.
to ortografie, gramatyke, czy stylistyke? zdecyduj sie. z ortografia akurat nie mam problemu.
nie pisze pracy magisterskiej, tylko p🤬ly na forum internetowym. nie bede sie nad tym spuszczal wiecej, niz jest to niezbedne, dlatego pisze tak, jakbym mowil.
i co ty z tym gimnazjum? ja mam 24 lata, ty 21...