Wysłany:
2011-12-24, 17:38
, ID:
895820
1
Zgłoś
Pewnie że na rynku da się kupić nóż który zrobi to samo, pewnie że kuchennym też tak można.. Tutaj nie chodzi "co można" bo up🤬lić głowę można zaostrzonym kijem jak się ktoś uprze. Tutaj chodzi o jakość wykonania i gatunek stali. Tanie noże kuchenne są robione ze stali o oznaczeniach 420, 420J2, 420HC i paru innych. Da się nimi zrobić to samo, tylko że potem nadają się do wyrzucenia. Takie noże nie trzymają ostrości, są kruche, mało wytrzymałe i miękkie - czyli o kant dupy rozbić.
Ten nóż jest ze stali AusA8 (chyba tak), stal ta jest średniej klasy, ale nieporównywalnie lepsza niż ta do tanich kuchennych kling.
Komu się może taki nóż przydać? Gryllsowi.. A tak na poważnie - ludziom, którzy noża potrzebują, prawda? Począwszy od survivalowców, przez artystów, rzeźników i budowlańców zakończywszy na bandytach (tym ostatnim głównie do straszenia albo kaleczenia samych siebie).
Więc, jak "Bóg" wam da, to nie p🤬lcie więcej "zrobię to samo kuchennym" i temu podobne bzdury, skoro nic o temacie nie wiecie.