Na szczęście kierująca zdołała wycofać samochód i uniknąć tragedii. Za swoje lekkomyślne zachowanie została ukarana wysokim mandatem.
Prawdę napisałaś co do statystyk. Jednego tylko zabrakło.
A mianowicie, kierowców mężczyzn jest jakieś 80%, kobiet 20% a po mimo tego kobiety powodują 27,9% wypadków drogowych.
Czyli przeliczając na wartości bezwzględne, wyjdzie że to jednak kobiety częściej powodują wypadki
Myślę, że może reformy wymagałby system nauki w szkołach nauki jazdy...
Jeździmy lewymi pasami 40/h, o kierunkowskazach to niby wiemy, ale z oszczędności nie używamy, przejazd obok tramwaju czy przez przejazd PKP to jest zagadka, rondo to magia i czarna dziura...
W sumie nie wiem, co szwankuje. Czy edukatorzy, egzaminatorzy są do bani lub za liberalni? Czy jako ludzkość kretyniejemy w zatrważającym tempie?...
...
Według danych Policji, w 2024 roku kobiety kierujące samochodami osobowymi spowodowały 27,9% wypadków drogowych, podczas gdy mężczyźni byli sprawcami aż 69,8% takich zdarzeń.
...
Mnie zastanawia cos innego! Kto spowodowal pozostale 2,3% wypadkow?
Z tej statystyki jasno wynika, ze najbezpieczniej jezdza onu/jeno i helikoptery szturmowe!
Koniec sporu! Kurtyna!
A w tym filmiku i tak najlepszy jest ten p🤬deusz w rurkach, ktory wysiada od strony pasazera haha
Znalazłam dane z CEPIK na 2022 rok:
Obecnie, według CEPiK (Centralna Ewidencja Pojazdów i Kierowców) na 20 mln kierowców, 44% tj. około 8,8 mln stanowią kobiety, a 56% – 11,2 mln to mężczyźni.
Nie ma ogromnej dysproporcji
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.Myślę, że może reformy wymagałby system nauki w szkołach nauki jazdy...
Jeździmy lewymi pasami 40/h, o kierunkowskazach to niby wiemy, ale z oszczędności nie używamy, przejazd obok tramwaju czy przez przejazd PKP to jest zagadka, rondo to magia i czarna dziura...
W sumie nie wiem, co szwankuje. Czy edukatorzy, egzaminatorzy są do bani lub za liberalni? Czy jako ludzkość kretyniejemy w zatrważającym tempie?...
Niestety stajemy się debilami. Żeby to odwrócić, trzeba głębszych zmian we wszystkich aspektach życia. Rozwój technologii przyniósł odwrotny skutek do zamierzonego. Zamiast ułatwić nam życie, znacznie go skomplikował. Ludzie zatracają umiejętność logicznego i abstrakcyjnego myślenia, stając się przy tym coraz bardziej roszczeniowymi.
Ostatnio, przy okazji rozmowy rekrutacyjnej, zadałem pytanie młodej pani inżynier: ile to jest dziesięć procent ze stu? Nie odpowiedziała...
Znalazłam dane z CEPIK na 2022 rok:
Obecnie, według CEPiK (Centralna Ewidencja Pojazdów i Kierowców) na 20 mln kierowców, 44% tj. około 8,8 mln stanowią kobiety, a 56% – 11,2 mln to mężczyźni.
Nie ma ogromnej dysproporcji
Wlasnie, nie. Pod uwagę byly brane niemal takie same liczby facetów i kobiet.
Jak oni to k🤬a sprawdzili? Zadzwonili do stu kobiet i stu meszczyzn i zapytali sie czy spowodowali wypadek? Chłop dobrze napisał zsumowali wszystkie wypadki i wyszły procenty tylko nie podano różnicy w ilości ogółu uczestników ruchu drogowego.
Dodam że cepik c🤬j tu daje bo gromo kierowców to kierowcy zawodowi i oni zawyżają tą statystyke bo jerzdzadz 8h dziennie statystycznie masz wieksza szanse spowodowac wypadek.