Widzisz... Bo figurki stroją ludzie na swoje potrzeby, a drogi buduje nam "państwo", a z chodników zysków nie ma. Za to z drogi owszem są: a to mandat za prędkość, a to za potrącenie pieszego. Zresztą może i ludzie zbudowaliby chodnik, ale pewnie rów dwa mm od asfaltu, bo przecież tak się robi.Tak to jest na wioskach... parking pod kościołem jest... figurka "matki boski" odj🤬a , w zielone świątki i bożę ciało wieś kolorowa... ale żeby k🤬a w chodnik zainwestować... to k🤬a nie....
Wieśniaki tak mają...
ja to k🤬a podziwiam bezmyślność pieszych, od 15:30 ciemno jak w dupie, latarnie dopiero zaczynają się grzać i dają tyle światła co świeczka. A ci k🤬a debile odziani obowiązkowo w czarny lub ciemnobrązowy strój pchają się tuż przed samochód, bo mają pierwszeństwo. Oczy zmęczone gapieniem się 8 godzin w monitor, z naprzeciwka dają po oczach, ale c🤬j "na pewno mnie kierowca widzi w mojej czarnej czapie, z naciągniętym pod oczy czarnym szalikiem i w moim długim czarnym płaszczu".
Na tym nagraniu doskonale widać czemu przyładował w przechodnia, bo dostał snopem światła po oczach z naprzeciwka i taki c🤬j mógł tego pieszego wypatrzeć.
podpis użytkownika
:dupofala: :kupa_radosci:
To nie jest wina pieszego. W terenie zbudowanym nie musi nosić odblasków. Kierowca nie dostosował do warunków prędkości, tak auta jak i wycieraczek. Jak mamy śnieg, deszcz, ciemność i c🤬jowe światła, to jedziemy wolniej, niż na to pozwalają przepisy. Pare sekund wcześniej mijał chłopa z latarką, mógł się domyśleć że jeszcze ktoś może iść.
podpis użytkownika
Wakacje to najgorszy czas dla Sadistic.pl