Przypomnijcie mi proszę, kiedy ostatnim razem w Polsce ktoś wyjął swoją broń i zaczął strzelać do ludzi?
W stanach co chwile słyszymy o ludziach wyciągających legalną broń i strzelającą do dorosłych, jak i do dzieci (ostatnia historia z podstawówką) i powiedzcie mi, gdzie byli Ci wszyscy dobrze uzbrojeni obywatele stanów? Dobrym przykładem jest również strzelanina w kinie na premierze batmana - dziesiątki osób i zero broni. Teraz powiedzcie mi w jaki sposób taka osoba dałaby radę zrobić to samo z maczetą.
Wszyscy co piszą, że jak Polakom da się broń to się powybijają to jacyś chorzy psychicznie paranoicy. Ja nie wiem jak oni mogą żyć w społeczeństwie. Przecież skoro każdy człowiek z bronią chce ich zabić to znaczy, że każdy kierowca chce ich rozjechać na pasach, każdy kucharz chce im poderżnąć gardło a każdy pomocnik w Praktikerze zatłuc młotkiem.
No litości ludzie, jak Wy żyjecie na tym świecie skoro wszędzie widzicie koniec świata, śmierć i zniszczenie?
Właśnie chciałem mówić, ale mnie uprzedził kolega. Taka broń to zawsze dobra rzecz a w dużej ilości napędza gospodarkę co uniezależnia od innych. Na dziś faktycznie wystarczy nam gaz zakręcić i prawdopodobnie sramy pod siebie. Dziś pozwolenia na broń tylko możni w Polsce dostają, bo mają powiedzmy powód. Mają ale używać nie mogą, trzeba by całe prawo przemajstrować żeby to miało sens. I Policji takie możliwości i prawa jak w Ameryce dać.
Apropo młucenia, w WWII partyzantka łapała się wszystkiego, a najbardziej niedoboru broni podejrzewam. Każdy pistolet wtedy ma jakąś wartość
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie