Wysłany:
2013-06-14, 16:07
, ID:
2231869
1
Zgłoś
DUST DEVIL,
Chcąc nie chcąc, Polska począwszy od drugiej wojny światowej się rozwija, bo została doszczętnie zniszczona. Jednakże, gdybyśmy do Uni nigdy nie przystąpili, odrzucili zachodni system rządów, dziś bylibyśmy przodującą gospodarką w Europie. Coś jak mniejsze Chiny. Niestety, nie udało się, bo towarzysz Kiszczak po upadku ZSRR dyskretnie przekazał władzę w ręce swoich komuchów.
Dobrobyt nie bierze się z dotacji, tylko z pracy. Gdyby brał się z dotacji, to NRD i Grecja byłby dziś potęgami gospodarczymi.
Jeżeli ktoś tu jest zaślepiony propagandą, to chyba tylko Ty, bo bronisz Sowietów jak własnej matki. To, że była to dzicz każdy wie i każdy słyszał pomimo silnych wpływów Moskwy w tej części Europy.
Parę lat temu mój własny dziadek powiedział mi, że gdy Niemcy przyjechali do jego wsi na południu Polski, to o żadnych rozbojach, mordach i kradzieżach nie było mowy. Nie mięli żadnego interesu w terroryzowaniu Polaków (Ż__ów tam nie było). Był z nimi nawet lekarz wojskowy, który fachowo przyjmował chorych bez względu na narodowość.
Oczywiście, nie bronię Niemców, ale na ,,ocieplanie" wizerunku Armii Czerwonej zgodzić się niestety nie mogę.