Wysłany:
2010-11-25, 16:17
, ID:
459831
1
Zgłoś
Po pierwsze zgoda 2/3 ludzi to frajerzy od zawsze, którzy umieją tylko narzekać jak to politycy kradną, a sami nie kasować biletów, migać się od podatków, łamać przepisy drogowe i brać lewe zwolnienia. Tacy z nich patrioci!.
Po drugie współczuje autorowi tego "plakaciku", który widać, że nic nie czyta poza onetem. Proponuje gazety typu Polityka, Wprost, Newsweek może wtedy wiedziałbyś trochę o sprawach, które mówisz.
Przyznaje Tusk głupio prowadzi ten rząd i ucieka od reform. Nie sądzę jednak czy jakikolwiek rząd będzie miał jaja by zrobić to co należy, żeby ten kraj zaczął działać czyli np krus, np prywatyzacja uczelni i szpitali, zabranie 3/4 osób renty no i wywalenie połowy niepotrzebnych urzędników i przesunięcie ich na miejsca gdzie są potrzebne.
Podwyżka VAT mnie też obuża. Nie wiem dlaczego mam płacić 1% więcej by z tych pieniędzy odbudować zniszczone powodzią domy i drogi. Ludzie mogli się ubezpieczyć.
Co do zadłużania to PiS namawiał zimą rząd to tego, a teraz krytkuje, że źle robi. Generalnie Polska się niee zadłuża. Co innego jest bycie oszołomem jak Gierek i branie kredytów by dawać ludziom maluchy, mieszkania i wczasy, a co inneog jak te pieniądze są inwestowane w wydatki związane z funduszami europejskimi. Unia za 10 lat przestanie dawać nam tyle kasy, a teraz do każdej wyłożonej złotówki przez nas dają nam drugą. To idzie na budowe infrastruktury, nauki, energetyki i środowiska. Jak ktoś tego nie rozumie to przykro mi.
Co do Drzewieckiego to nie było czegoś takiego jak afera. Facet nie zrobił nic złego - w sensie prawa. Takich wpadek PiS za swoich rządów miał co najmniej kilka.
Generalnie autorowi jeszcze raz proponuje lekturę, także opracowań zagranicznych ekomistów, a nie tylko słuchanie prezesa.