Wysłany:
2012-07-29, 18:34
, ID:
1298477
2
Zgłoś
Optymalizacja nie opłaca się nikomu. Kosztuje, zabiera czas, wymaga umiejętności i świetnej znajomości architektury, pod którą się pisze. Jeśli wychodzi popularna gra ze świetną grafiką, od razu wzrasta sprzedaż podzespołów, bo zawsze znajdą się ci, którym już ta gra na starszym sprzęcie nie pójdzie. A gracze? Who cares? Dlatego jestem zwolennikiem kupowania TYLKO gier, których twórcy faktycznie coś od siebie dają. NA szczęście internet daje nam możliwość wypróbowania gry przed zakupem i nie mówię tu o śmiesznych demkach. Ściągam i patrzę - jeśli gra oferuje ciekawą historię, nie razi niedoróbkami, a jeszcze producent oferuje coś dodatkowego w wersji oryginalnej (na przykład sieć Cerberusa w ME2), to lecę, kupuję i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki. Czemu? Bo wiem, że jak odpalę ten tytuł za 5 lat, to będę się bawił równie dobrze jak teraz i chcę podziękować twórcom za ich pracę kupując oryginał. Co innego z grami wydawanymi dla kasy i hurtowo, kolejne wyciąganie pieniędzy. Tutaj najczęściej jest to sprawdzenie i po godzinie, góra dwóch, wywalenie do kosza.