Takie coś może zrobić zapalony licealista ze średnią znajomością programów i dużymi chęciami. Profesjonalni graficy tylko to wyśmieją. Mi - grafikowi - amatorowi, zajęłoby to pewnie jeden dzień... Zresztą robiliśmy podobny projekt - szachy, kiedyś dla
zabawy.
Takie coś może zrobić zapalony licealista ze średnią znajomością programów i dużymi chęciami. Profesjonalni graficy tylko to wyśmieją. Mi - grafikowi - amatorowi, zajęłoby to pewnie jeden dzień... Zresztą robiliśmy podobny projekt - szachy, kiedyś dla zabawy.
Nie przełamiesz bariery człowiek - maszyna. Dlaczego? Polecam przeczytać:
en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_valley
Poza tym - ta animacja dla przeciętnego amatora-grafika 3D jest NAPRAWDĘ SŁABA... Proste kształty, które szybko liczy komputer, standardowe materiały, bez tekstur (szkło, metal), prosty bump-mapping bez skomplikowanej siatki obiektów. Ukrycie niedokładności pod efektem Depth Of Field i poblaskami - dużo rozmycia, które udaje, że animacja jest ładna. Ano - i prosta fizyka, wbudowana w każdy program do grafiki - czy płatny (3DS Max) czy darmowy (Blender)...
Takie coś może zrobić zapalony licealista ze średnią znajomością programów i dużymi chęciami. Profesjonalni graficy tylko to wyśmieją. Mi - grafikowi - amatorowi, zajęłoby to pewnie jeden dzień... Zresztą robiliśmy podobny projekt - szachy, kiedyś dla zabawy.