Niby dlaczego? Bo w nie wjechał? Pokalkulował, czy taniej jest sterczeć i czekać na środku Syberii, aż sobie łaskawie nie pójdą, czy kupić pastę Tempo i na postoju rysy pozacierać no i tubka Tempo była zdecydowanie tańsza - okolice 10 zł. 🙂
A co miał k🤬a zrobić na oblodzonej drodze takim zestawem?
Mnie od dzieciaka ojciec uczył jak jeszcze nie sięgałem do pedałów i na kolanach jeździłem, że jak ci k🤬a wyskoczy kotek, piesek, k🤬a inne zwierzątko na drogę to nigdy nie zmieniaj toru jazdy. Jeśli nie masz na zderzaku nikogo za sobą możesz hamować ale nie skręcaj i wal. Wal i c🤬j. W najgorszym wypadku masz rozj🤬y zderzak a jeśli zaczniesz k🤬a skręcać aby ominąc czy c🤬j wie co to albo przyjebiesz w kogoś z przeciwka albo w drzewo albo w rów i dachowanie.
Życie zwierzaczka na drodze < życie człowieka w samochodzie.
Więc wracajać do filmu - no mógł k🤬a na czołowe wyj🤬 tej osobówce aby uratować kilka jelonków i zabić ludzi w osobówce.
Samemu miałem sytuacje gdzie mi jakieś k🤬a kotki albo inne pieski wyskoczyły przed maskę.
Myślcie o mnie co chcecie ale w sytuacji gdzie bezpiecznie się dało coś zrobić aby nie zabić to robiłem ale i tak wielokrotnie miałem naprawiany zderzak i w 100% świadomie waliłem bo hamowanie by oznaczało, że ktoś mi wjedzie w dupe albo czołówkę albo rów.