Wysłany:
2013-07-23, 0:39
, ID:
2352558
57
Zgłoś
I o to właśnie chodzi! Kiedy będę chciał pojechać do Londynu i zobaczyć Brytyjską kulturę chciałbym ją poznać. BRYTYJSKĄ kulturę, nie arabską. Będę chciał zobaczyć Arabską kulturę pojadę do Dubaju i nie chciałbym tam widzieć Polaka walącego Żubra pod palmą. Multi-kulti niszczy człowieczeństwo, oraz różnorodność. Najpiękniejszą rzeczą w ludzkości jest właśnie jej różność, mnogość kultur i cywilizacji. Chciałbym moim dzieciom opowiadać o skarbach Indii, i pięknych starodawnych europejskich katedrach, o kulturze dzikich. O etiopskich pałacach i winnych polach Toskanii. Każda rasa, naród, każdy człowiek ma prawo do celebrowania własnych wartości. Ten gościu świetnie o tym opowiada. Biali nigdy nie będą murzynami, murzyni nigdy nie będą białymi: to jest fakt. I nie ma tu krzty rasizmu czy uprzedzeń. Pozostańmy sobą, poznawajmy inne kultury ale nie mieszajmy ich doprowadzając do upadku cywilizacji. I tu nie chodzi o to, kto jest lepszy w czymkolwiek, biali, żółci, czarni czy czerwoni. Każdy jest inny i ta różnorodność jest nam potrzebna, naturalna. Tak jak różnorodność w przyrodzie. Trochę mam wypite, ale wydaje mi się, że napisałem właśnie to co chciałem przekazać ; )