Wysłany:
2019-10-31, 12:22
, ID:
5537867
2
Zgłoś
Łomatko, ale ból dupy fanów moturów... Każdy ocenia przez pryzmat tego co sam widzi. Ja znam kilka osób, które popierdzielają na maszynach 500ccm + i też dodam coś od siebie. Fakt jest jednak też taki, że nie obracam się w środowisku motocyklistów, więc ocenić mogę to co widzę. Pan X - nowe BMW M5 (między innymi...), raz na ruski rok wsiada na Harleya, żona z tyłu i sobie zwiedzają okolicę turystycznie. Oboje w wieku 45-50. Pan Y - Nowy, leasingowany GLC, w garażu Transalp 700 ccm. 30 lat. Mój kuzyn..nazwijmy go Krzysiu. W garażu Clio II, obok Ninja 1000, rocznik: 2004 chyba. Następny: stara siódemka 735i i pierwsza CBRka obok. Dodatkowo i całkiem na marginesie... Ten od transalpa i ten od Harleya wydali więcej na ciuchy i kaski niż dwóch pozostałych na wszystko, włącznie z moto, ubezpieczeniem i paliwem. Znam też Anię. Ania ma wyjabane, bo dojeżdża sobie swją 125tką do roboty, pyrkając w drodze do niej około 90 km/h. A jak robi się zimno do jeździ swoim nowym Arteonem.
Absolutnie nie neguję tego, że jak ktoś ma GTRa w garazu to obok może stać nowa Aprilla, ale to chyba mniejszość. I szczerze wątpię, by ten facet, który wsiada na moto, kiedy obok stoi nowy GTR uskuteczniał takie debilizmy jak pańcia na filmiku..