Cytat:
Niby coś wiesz, ale nie bardzo. Ale w tym co piszesz, masz racje.
A czy ja napisałem gdziekolwiek, że pomagają z dobroci serca :]?
Cytat:
Cała ta śmieszna pomoc dla Grecji, jest podyktowana tylko i wyłącznie tym, że to banki NIEMIECKIE i FRANCUSKIE ( głównie, włoski UniCredit też chyba jest w tym umoczony ) skupowały Greckie obligacje.
To było na początku, teraz większość Greckich obligacji jest albo umorzona albo wykupiona przez EBC, więc chęć KE na powstrzymanie bankructwa Grecji w tym momencie jest podyktowana obawą, że na wieść o bankructwie spekulanci i "inwestorzy" giełdowi szybko wycofają swoje pieniążki gdzieś, gdzie jest bezpiecznie, skutkiem czego będzie ogromny krach na giełdzie.
Cytat:
Europejski Bank Centralny który ma pieniądze od bankrutujących państw.
oraz w większej części są to pieniądze wirtualne
Cytat:
Ogólnie jest niezły ubaw
Ja tam się ciesze, jebnie cały ten Eurokołchoz padnie na ryj, że się tak brzydko wyrażę, przy tym gospodarka wszystkich państw Europy wpadnie w recesję, reszcie świata też się przy okazji oberwie, zapanuje "bida z nędzą" ALE do władzy może w końcu dojdą ludzie kompetentni, którzy nie będą rządzić "byle do następnych wyborów" i tu jest ten plus.
Oczywiście alternatywą jest stworzenie Europy federalnej, tworu policyjno-socjalistycznego i wtedy tak fajnie już nie będzie.