jeden z nieliczny dźwięków, który przeraża mnie masakrycznie, nie lubię tej częstotliwości jak się to gdzieś słyszy na żywo, aż mnie dreszcze wtedy przechodzą ...
Dzimi napisał/a:
jeden z nieliczny dźwięków, który przeraża mnie masakrycznie, nie lubię tej częstotliwości jak się to gdzieś słyszy na żywo, aż mnie dreszcze wtedy przechodzą ...
Bad-Motherfucker napisał/a:
Masz zajebistą rację! To "buczenie" (czy jak to nazwać) jest cholernie złowrogie![]()
To infradżwięki. Polecam temat do poczytania. Ciekawe rzeczy się dzieją.
Ciekawy przykład przebicia izolatora... Ciekawe czemu na polibudzie tego nam tak nie pokazują... echh
A to wszystko dlatego że ciągniecie prąd na lewo ;P
Przewody w których płynie różny prąd, oddziałują na siebie, w tych przewodach płynie prąd naprzemienny o f=50hz, przez co przewody raz odpychają się, a raz przyciągająs 50razy na ekundę.
podpis użytkownika
news.asiantown.net/r/20999/mexican-drugcartel-post-chainsaw-execution-...Infradźwięki to dźwięki niesłyszalne dla ludziego ucha, to jest zwykłe 50hz(normalnie człowiek przestaje słyszeć poniżej 14?), a skąd się bierze buczenie? Przewody w których płynie różny prąd, oddziałują na siebie, w tych przewodach płynie prąd naprzemienny o f=50hz, przez co przewody raz odpychają się, a raz przyciągająs 50razy na ekundę. Buczenie, mimo tego że wiem czym jest, skąd sie bierze i że nie ma w tym nic strasznego, nie zmienia tego, ze wywołuje u mnie ciarki.
Infradźwięki to dźwięki niesłyszalne dla ludziego ucha, to jest zwykłe 50hz(normalnie człowiek przestaje słyszeć poniżej 14?), a skąd się bierze buczenie? Przewody w których płynie różny prąd, oddziałują na siebie, w tych przewodach płynie prąd naprzemienny o f=50hz, przez co przewody raz odpychają się, a raz przyciągająs 50razy na ekundę. Buczenie, mimo tego że wiem czym jest, skąd sie bierze i że nie ma w tym nic strasznego, nie zmienia tego, ze wywołuje u mnie ciarki.