Jedzą inne niż mięso rzeczy, żeby się wyrzygać? 😂 Takiej bzdury już dawno nie czytałem. Nawet miesozerne zwierzęta jedzą rośliny, gdy im brakuje podstawowego pokarmu.
mięsożercy są względni i bezwzględni. kot jest mięsożercą bezwzględnym (je tylko mięso, żeby być zdrowym) psowate to mięsożercy względni (mogą nie jeść mięsa żeby być w dobrej kondycji), taki jenot je więcej roślinnego pokarmu niż mięsa.
Dokładnie, masz rację 🙂 nie wiedziałem co to za wynalazek, myślałem że coś jak lis, niby podobny ale lis z kolei wiecej mięsa niż roślin. A to koty jedzą trwę itd rzeby się wyrzygać 😄
na tym filmie to 90/100 lis.. raz się pomyliłem i szakala złocistego za lisa wziąłem z daleka, a ten na filmie.. jak dla mnie lis z jakąś chorobą skóry..
Szakal złocisty to nadal mit w Polsce, zaobserwowany w Puszczy Białowieskiej i być może w innych miejscach. Ten na filmie to rasowy lis, z "upierzeniem" typowym dla lisa złodzieja, który dawno kury nie ukradł
to całkiem niedaleko moich łowisk.. tak więc tego.. między bajki włóż mit o tym, że szakal złocisty w polsce występuje z rzadka i niechętnie..