A to ciekawe. Twierdzisz że Linux jest bardziej pracochłonny w codziennej konfiguracji i użytkowaniu? Ciekawe... Doprawdy...
Pewnie nie wiesz że OS X ma wiele wspólnego z Linuksem.
Mac OS wywodzi się z BSD (jeśli skrót jest Ci obcy, to doczytaj sobie w google).
no i po c🤬j konfigurować skoro i tak nie pogram w żadne gry jak w domu na windowsie, ani nie obsłużę potrzebnych mi programów z osxa w robocie? Jak chcesz się bawić to się baw, albo idź na bajerę"ej mała skonfigurować ci linuxa"
Niezbyt ciekawe. Ja np. od różnych osób męczących się z linuksem ciągle słyszę o problemach z kompatybilnością różnych programów. Wszystko się ze wszystkim gryzie. Owszem, ze wszystkim można sobie poradzić, ale Linuks po prostu nie nadaje się dla zwykłego użytkownika. Sam nie mam o tym zielonego pojęcia, wystarczy mi opinia osób które są po studiach informatycznych i siedzą w tym na co dzień.
Linuks nie jest zły. Tyle że sam linuks to tylko jądro które faktycznie jest stabilne i dużo potrafi. Za to cała otoczoka, czyli ciągle zmieniane GNOME/KDE czy inne gówna są stabilne jak windows ME.
Używam windowsa 7 i jestem bardzo zadowolony. Programy instaluję przez next->next->next i tak powinno być. Wszystko chodzi pięknie, szybko i bez zwiech. Obecnie mam darmową wersję z uczelni w ramach msdnaa, ale gdy mi się skończy na bank wydam te parę set złotych na system z którym nie muszę się non stop j🤬. Od tego mam kobietę.
Nie jestem idiotą. Dlatego używam systemu operacyjnego zamiast konfigurować system operacyjny.
Co innego Windows, któremu zdarzało się padać po podłączeniu pendriva (niekiedy mocne syfy wskakiwały na niego i mimo różnych antywirusów infekowało system).
Jestem ciekaw kto używa prymitywnego linuxa? Microsoft sp🤬olił Windows 8 ale Win 7 jest bardzo udanym systemem.
PS. Po c🤬j mają robić gry na srinuxy i ossrixy skoro jest windows? Żeby bardziej komplikować? Aha i jeśli chodzi o to że jest płatny... ja jeszcze nie kupiłem żadnego![]()
Edit:
Jak się ma drewniany komputer to jasne że wam system pada. Jedziecie na komputerach z przed pierwszej wojny światowej to przy odczytywaniu pendriva tańczy bluescreen bo za mało ramuno i jestem 10 miesiąc bez antyvirusa, robię skany co 2 tygodnie i jakoś jeszcze nic nie widziałem.