A ja sobie rękę dam uciąć, że połowę tych obelg napisali mieszkańcy Lublina.

Jestem z tego miasta i bardzo je lubię, a nie ubliżam mieszkańcom innych miast. Wszyscy się śmieją, że wschód, że dróg nie ma itp. Wiadomo, że trudniej jest w takiej miejscowości osiągnąć to samo co w dużej metropolii, ale to ma swój urok. A drogi? Porównajcie sobie drogi w Lublinie z tymi w Gdańsku czy Wrocławiu i dopiero wtedy proszę o opinię, bo mam to porównanie na co dzień i choć ciężko w to uwierzyć, to właśnie na tej ścianie wschodniej są lepsze drogi. Sami sprawdźcie.
A teraz moja ulubiona rzecz, którą po prostu muszę wypomnieć, bo bym nie był sobą. Jeśli tzw. Polska A chce się śmiać z tzw. Polski B, to najpierw proszę sprawdzić czy dziadkowie nie byli przesiedleńcami z terenów kresowych. Pewnie w większości byli. To już jest ekstremalnie na wschód. A jeśli mówiąc cokolwiek Wasza rodzinka "zaciąga" to nawet sprawdzać nie musicie.
Wybaczcie, ale musiałem.
PS.
Na początku filmiku miejsce do zawracania jest szerokie, żeby auta się schowały stojąc obok siebie i nie blokowały drogi dwupasmowej. Człowiek w Micrze zrobił dobrze, a ten w busie stanął po prostu na środku i się dziwi, że ktoś podjechał z prawej. Dalej jest rozjazd i każdy wie, że po lewej stają Ci co zawracają, a po prawej CI skręcający zaraz w ulicę za stacją benzynową. Wystarczy tylko pomyśleć, ale wolicie udawać mądrych i wydłużyć korek w imię nieznanych mi idei.
Pozdrawiam całą Polskę.