Zastraszane? Z tego co się orientuję, a byłem przez 20 lat związany zawodowo ze środowiskiem katolickim, to raczej mówią o tym, że za bycie dobrym jest nagroda, a za złe - kara.
To powszechna narracja chrześcijańska, że niewiara jest zła, a więc czeka za to piekło.
STOP FINANSOWANIU TYCH ZAKŁAMANYCH HIPOKRYTÓW Z BUDŻETU PAŃSTWA
To powszechna narracja chrześcijańska, że niewiara jest zła, a więc czeka za to piekło.
Ale to nieprawda. Przecież wyjaśniają, że nawet niewierny (dobrze postępujący) "prędzej przejdzie przez ucho igielne"...
Chłopie, nie wiesz o czym piszesz, za to zioniesz uprzedzeniami jak jakiś talib.
Zastraszane? Z tego co się orientuję, a byłem przez 20 lat związany zawodowo ze środowiskiem katolickim, to raczej mówią o tym, że za bycie dobrym jest nagroda, a za złe - kara.
Jak to karma. Rodzicie Cię wrzątkiem lali, żebyś uwierzył? Może warto nie przenosić swoich patologicznych doświadczeń i obserwacji na innych?
Wiesz co - kółka plastyczne i szkoły muzyczne też wyjebmy. Odbierają tam dzieciom dzieciństwo, bo rodzice każą uczęszczać na zajęcia... a dziecko wolałoby odpalić fortnite
Poza tym co usłyszałeś od kolegi powyżej, dzieci są zmuszane w taki sposób że stanem "domyślnym" jest ich obecność na lekcjach religii.
Nigdy nie pochwalam pedofili i nie napisałem że chwale kościół jako instytucje, jeśli nie potrafisz rozdzielić wiary od instytucji kościoła to nie ma o czym rozmawiać.
Ale to nieprawda. Przecież wyjaśniają, że nawet niewierny (dobrze postępujący) "prędzej przejdzie przez ucho igielne"...
Chłopie, nie wiesz o czym piszesz, za to zioniesz uprzedzeniami jak jakiś talib.
Tu 100% racji
Proszę. I przestań być idiotą.
Wg wiary katolickiej, dopiero jak się nawrócisz to będziesz zbawiony.