O ile mi wiadomo kierowca nie ma obowi膮zku zje偶dzania wielkiemu paniczowi motocykli艣cie do kraw臋dzi jezdni aby ten mogl przejechac.
Ja wiele razy zjezdzalem aby mogl ktos przejechac motocyklem ALE TO MOJA DOBRA WOLA i nic wi臋cej. O ile kiedy艣 robi艂em to cz臋sto bo prawie zawsze podzi臋kowa艂 r臋k膮 jak mu si臋 zrobi艂o miejsce tak teraz nie ruszam si臋 nawet na centymetr bo 偶aden ju偶 nie dzi臋kuje bo "jemu si臋 nale偶y" dos艂ownie.
Kto z was widzia艂 KIEDYKOLWIEK aby motocyklista ,ktory jedzie jak ten np. na filmie jak zmienia pas u偶ywa艂 kierunkowskaz贸w? Chocia偶 raz widzieli艣cie? Ja nie a w 偶yciu jako kierowca zrobi艂em grubo ponad 150ty艣 km. Ani razu nie widzia艂em aby wymijaj膮c czy to w korku czy to przyk艂adowo na katowickiej jak lawiruje mi臋dzy pasami aby ktorys uzy艂 kierunkowskazu.
Do tego wk馃がia mnie to ich podgazowywanie aby wszyscy w korku wiedzieli ,ze jedzie pan motocyklista i trzeba sie przygotowa膰 na ust膮pienie miejsca jak karetce.
Bogaczom na motorkach trzeba blokowa膰 bo s膮 bogaczami, mnie nie sta膰 na motor, a to na pewno jego dodatkowy spos贸b komunikacji, bur偶uazja p馃がlona
![]()
podpis u偶ytkownika
Lubie lolki.podpis u偶ytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na w艂asny u偶ytek? >> Wbijaj na nasz膮 grup臋 MM <<Gordon co to znaczy 偶e Lu i wiadomo ... ?
Co wy p馃がlicie z tym "Nie sta膰 na motor". K馃がa do c馃がja walca w艂adys艂awa zdzis艂awa j馃がego przez rysia i zbysia motocykl jest ta艅szy od samochodu. Wi臋c po c馃がj to j馃がie "nie sta膰 cie"?
K馃がa kupuj膮 samochody ,ktore sa drozsze od motocykli a wy jebiecie ,ze ich nie sta膰 na motocykl.
Ogarnijcie te j馃がe dupy motocykli艣ci.
Niekt贸rzy wol膮 sobie wygodnie dupe rozsi膮艣c po ci臋zkim dniu w wygodnym fotelu z klim膮 w aucie ni偶 sie grza膰 a kombinezonie na motocyklu.
P馃がlicie i p馃がlicie a prawda jest taka ,ze jakby wiekszosc kierowc贸w 2 k贸艂ek nie pracowa艂o d艂ugo na takie opinie to by ludzie ust臋powali im miejsca. To jak z kierowcami BMW. C馃がj kto jedzie i tak wi臋kszo艣膰 my艣li ,ze albo jaki艣 koks na te艣ciu albo wie艣niak albo prawie gangster. (PS> Nie, nie mam BMW.)
Prawo o ruchu drogowym w spos贸b jednoznaczny zobowi膮zuje kierowc贸w samochod贸w do:
- je偶d偶enia mo偶liwie blisko prawej kraw臋dzi pasa ruchu,
- zachowania szczeg贸lnej ostro偶no艣ci przy zmianie pasa ruchu,
- zabraniaj膮 utrudniania manewru wyprzedzania, zaje偶d偶ania drogi i stwarzania umy艣lnego zagro偶enia na innych uczestnik贸w ruchu,
- u偶ywania sygnalizacji (kierunkowskaz贸w) przy wykonywaniu manewr贸w na drogach,
- zabrania 艣miecenia, wyrzucania niedopa艂k贸w i opakowa艅 na ulic臋.