Po to żeby zrobić swoją komunę i uszczuplać i tępić klasę posiadającą (wolość by PiS).
W Polsce nie ma klasy posiadającej, a przynajmniej w takim zakresie jak na zachodzie, komuna o to zadbała.
Zreszta klasa średnia kurczy sie wszedzie.
Ale jeszcze w Polsce nikt nie wpadł na pomysł by przymusowo lokowac imigrantów w prywatnych lokalach, jak ma to miejsce w Berlinie i we Włoszech.
wpolityce.pl/swiat/266514-niemcy-konfiskata-prywatnych-nieruchomosci-n...
Przypomina to troche dekret bieruta.
W Polsce jeszcze nikt nie wpadł na pomysł cenzurowania internetu.
newsbook.pl/2017/10/24/niemcy-wprowadzily-cenzure-internetu-chca-ja-na...
Socjalisci słyna też z rozbijania rodzin i odbierania dzieci z byle powodu. Wystarczy poptrzeć na Skandynawie.
Podejrzewam że Pis miałby przesrane jakby zdecydował się na jeden z tych kroków.
W chinach państwo niesamowicie wspiera swoje firmy.
Strategiczne i najbardziej dochodowe gałęzie sa pod nieformalna kontrola rzadu.
nie wspomne że sa piratami technologicznymi.
sukces Chin nie wynika tylko z pewnej wolnosci która wprowadzili.
Dlatego jest wojna gospodarcza z USA bo chiny nie stosuja się do zasad wolnego handlu
manipuluja swoja walutą,
chronia swój rynek,
przed japońska elektroniką
Nie kontrolą, a to co napisałeś... wsparciem i te najbardziej dochodowe pod bardzo silnym wsparciem.
No i co z tego? Na tym wolność polega, konsument kupuje tanią podróbę co mu się rozleci na tydzień, albo wydaje 3 razy tyle i ma markowy produkt z materiałów o lepszej jakości.
Ale o samochody
elektronike
A nawet takie głupie sprawy jak zwykły przemysłowy regał. Płacisz inżynierowi, technikowi by opracowali regał, a chinol kupuje jeden i bezczeli zasrywa twoje klienta tańszym towarem bo nie miał kosztów opracowania projektu.
urzedowo sa ograniczenia w sprowadzaniu elektroniki z Japonii, a nie ze taniej gdzieś kupuja.
I chiński p🤬lnie jak postawisz na nim 30 kg, a opracowany przez inżyniera wytrzymuje 100kg... kupujesz to co chcesz.
A jak ja chce na regale rozkładać chusteczki higieniczne to czemu mam płacić za regał opracowany przez inżyniera, który daje mi gwarancję na 150kg?
Nie jest to tak proste, czasami ich podróbki nie różnia sie parametrami, wiec jest to nieuczciwa konkurencja.
Pewnie zajumali jak to maja w zwyczaju wiec nie dziwne.
To jest zwykłe złodziejstwo, no chyba ze uwazasz że wytwory umysłu, mysli technicznej nie podlegaja prawnej ochronie.
Typowe rowadnianie tematu przez lesiota.
Piractwo przemysłowe to przestepstwo, zakoduj to sobie.
I napiszesz że robia to na licencji? Buhahahaha. Wiem jakie ceny są w Chinach i nie ma siły by były tak t5anie bez piracenia.
Pomijając że jest to wierutne kłamstwo
to czy linia nadwozia nie podlega ochronie prawnej, wzór ubrań, torebek, butów?
Powiem wiecej robia dla swiatowych sław, na eksport, a na swój rynek ten sam produkt sprzedaja kilka razy taniej.
Tu chodzi o uczciwość
przestrzeganie prawa, nic wiecej.
Ja tego nie kwestionuję, to Ty powołałeś się, że chińskie podróby nie różnią się parametrami od oryginału... zatem jakieś przykłady podaj skoro tak napisałeś.
Czekam...
A jak mam ci podać ten przykład?
podróbki nie różnia sie parametrami
Jedynie z własnego doswiadczenia
Czyli japońskie fabryki w chinach, mimo tego jest pełno podrób.
chronia swój rynek, np przed japońska elektroniką
Niezłe, niezłe rozbić jedno zdanie na dwa
gratuluje towarzyszu lesiot
To norma w Chinach.
Ale wykorzystuja zaj🤬e rozwiązania! Czy ty się urodziłęś wczoraj jest na ten temat tona tekstów, mam ci ich poszukać? !!!
moga przyczepić do gówna metkę adidasa
czasami ich podróbki nie różnia sie parametrami
A rozwiązania techniczne mają własne czy zaj🤬e z zachodu.
Podobnie robili ruskie za czasów ZSRR
masz typowo socjalistyczne myslenie
Ogarnij się bo głupoty wypisujesz niesamowite, wpisz sobie w ggogle chiny piractwo i poczytaj bo widać masz spore braki.
ja bredze o piractwie chin razem z tysiącami ekspertów i tylko towarzysz lesiot ma racje i jeszcze w ramach wisienki na torcie jebnie Pis-em
sukces Chin nie wynika tylko z pewnej wolnosci która wprowadzili.