@Pater patriae
Szanuje Dmowskiego, ale gdyby był tak charyzmatyczną postacią jak Piłsudski to on byłby wtedy u władzy. Jak już napisałem niestety nie był - mimo wielu może i milionów sympatyków to Piłsudski był bardziej podziwiany. Wtedy panował w Polsce prawdziwie wolny rynek dla liderów - zwyciężył w duchu kapitalistycznym najskuteczniejszy
@Prometeus Coprophagus
Zbyt pobieżnie przeczytałem Twoje posty wcześniej stąd moje odpowiedzi. Właściwie jakie jest Twoje stanowisko w całej tej sprawie? Oczywiście polskimi czcicielami Hitlera [nie pisze o tych co robią to 'dla zgrywu'] to każdy z IQ powyżej mchu gardzi.
@prof. Matolewicz
Masz rację, że słowo 'komuna' to w tym wypadku hiperbola, ale wynika to tylko z powodu poczucia zagrożenia.
Co do tego, że państwo 'okrada' w podatkach:
Zgadza się, że większość może i woli publiczne szkoły czy leczenie, ale jest mniejszość która nie chce brać w tym udziału. Dlaczego jej nie wolno? Oni nie chcą nic z tych usług i nie chcą za nie płacić skoro z nich nie korzystają.
Jeśli zmuszanie ich do płacenia jest ok bo tak chce większość to dyskryminacja ze względu na rasę/płeć/orientacje/zarobki też jest ok bo większość ludzi to robi.