Apel Janusza Korwin-Mikke
partiawip.pl/sztab/
partiawip.pl/m/files/formularz_na_podpisy_pdf.pdf
Drukujcie, zbierajcie, wysyłajcie!
Znowu zadam pytanie do Korwinistów:
Dlaczego prywatyzowanie, przez Tuska i Kaczyńskiego = zło, a prywatyzacja dosłownie wszystkiego, prócz wojska i policji wg Korwina to dobro?
bo Tusk i Kaczyński prywatyzują za grosze w łapska swoich ludzi, albo co gorsza zagranicznym "inwestorom".
a wierzę, że Korwin prywatyzował by zgodnie z zasadami 'wolnego rynku'.
Nie powinno być zbiorczego na Korwina, wszyscy go tutaj lubią, tak samo jak Mariusza Max Kolonko lub Cejrowskiego, a oni dalej nie mają zbiorczych... usunąć zbiorczy na Korwina...
- prywatna służba zdrowia = doznaję uszczerbku na zdrowiu w wypadku samochodowym, dzwonię po prywaciarza (którego? mam mieć nr do wszystkich szpitali w okolicy w którą jadę?), ten przyjeżdża, okazuje się, że mnie nie stać, bym został poddany opiece medycznej w jego klinice, płacę za karetkę, dzwonię w inne miejsce? nonsens jak dla mnie, to by zdało egzamin, ale tylko w przypadku wizyty u dentysty, nie w skali całego kraju
- prywatyzacja pozostałych instytucji (przykładowo sanepid). Wiemy wszyscy czym się zajmuje sanepid. Dba o to, żeby zachowane jakieś standardy były, żebyśmy jedli zdrową żywność. Ok, czy któryś z sadoli miałby pomysł jak taka instytucja prywatna miałaby się utrzymać sama? Skąd zyski? Chyba tylko z łapówek i wydawania książeczek
- dobrowolne ubezpieczenia emerytalne. K🤬a mać co to w ogóle ma znaczyć? To znaczy, że w razie choroby państwo mi nie pomoże? Nie mam rodziny i bliskich, przyjaciół i co się ze mną stanie? Ze mną czy każdym innym człowiekiem. System JKM nie uznaje słabszych jednostek. Przypominam, że Hitler robił podobnie utylizując takie osoby. (odchodzę od tego, że jest to sadistic, myślę zdroworozsądkowo, bo takie coś może się każdemu z was przytrafić). W tej chwili państwo jest gwarantem zapewnienia bytu po wieku produkcyjnym, zrozumcie, że system JKM tego nie przewiduje w nieskończoność. Nie wiem jak JKM widzi to, że pieniądze z prywatyzacji majątku państwowego zapewnia emerytury dla ludzi. Przez jaki czas? Przez czas panowania pana Mikke? 5 lat? 8 lat? Co potem?