Nadmienię tylko że niejaki "ssij" specjalnie próbuje mnie sprowokować chyba
Nie zwrócę się do niego, ponieważ uważam, że człowiek, który ubliża mnie, nazywając mnie debilem, nie poznawszy mnie osobiście a tylko po 1 poście na jakimś forum, jest tego nie wart.
Co do tego iż to jest "fejk" - otóż ja trochę już jestem informatykiem, i "na oko" poznaję czy film jest spreparowany, czy też nie. Tutaj ewidentnie widać iż nie. Proszę, przykłady filmów, gdzie widać reżyserkę (nienaturalne zachowanie przedmiotów, fabuła przewidywalna, nienaturalne ruchy kamerą).
sadistic.pl/rozrywka-na-budowie-vt46098.htm?highlight=339428
Film w tym temacie niestety, ale jest prawdziwy. Podrób idealne odbicie auta w kałuży względem położenia kamery, podrób refleks łapy i podnoszonego auta w aucie obok, podrób cząsteczki szkła oraz dźwięki dopasowane do następujących zdarzeń. Suche pole pod autem... Tego typu szczegóły nawet starają się omijać podczas edycji klipów do filmów...
Prowokacja jak nic![]()
Dobra to wytłumacz mi te przyspieszenie od 4:15 do 4:17i czy maszyna która waży ponad 1,5t może tak szybko się bujać ? Wg. mnie to jest nie możliwe. Albo gdy te szczypce złapały niebieską mazdę to prawe drzwi od pasażera wklęsły się ale szyba cała.
Życzę miłej nocy
No widzisz, już milej![]()
Co do przyspieszenia - sam mam nokię, która nagrywa jak chce. Tak jest z telefonami z 2006-8 lat. Często przy wgrywaniu filmów 3gp, konwersji, zdarza się że film zmienia ilość fps'ów przez co jest szybszy / wolniejszy.
Drzwi - no dobrze, wytłumaczę (jako że troszkę się interesuję motoryzacją). Auto jest zbudowane tak, że słupki A (te przy przedniej szybie) i B (te boczne) nie są złączone z drzwiami. Słupki naturalnie są wygięte do wnętrza auta. Teraz jeśli na te słupki wywarty jest bezpośredni nacisk z góry, uginają się one do środka. Dlatego szyba od strony pasażera pozostała nietknięta, ponieważ obszar ten został nienaruszony. Dlaczego ugięła się blacha? Ponieważ w drzwiach, w nowszych autach, w celu bezpieczeństwa, masz poprowadzoną ramę, która, gdy drzwi są zamknięte, łączy cały bok auta (przez co podczas np. uderzenia motoru energię absorbuje cały dany bok, nie tylko drzwi, a więc wgniecenie jest obszerniejsze, lecz płytsze. Także relatywny sposób radzenia sobie z uderzeniem bokiem w drzewo - oczywiście zawsze są pewne granice). W tej sytuacji nacisk najpierw wygiął dach, a następnie naciskając słupki zaczęła wyginać się konstrukcja auta, przez co również i blachy auta.
Dzięki za życzenia niestety dziś tylko sen![]()
(...)likwidacja majątku jednej z rosyjskich mafii(...)