Widzę że każdy kto pluje na Uszatka jedyne co ma do zarzucenia to to że był rzecznikiem rządu za komuny tyle i aż tyle niektórym wystarczy . A teraz przejdę do faktów :
Jerzy Urban w swoim dzienniku cotygodniowym przywala wszystkim od lewa do prawa i tym w centrum , ukazuje przekręty , nadużycia władzy , sk*****ństwo władzy jak i zwykłych ludzi .
Nie piszę na zamówienie jak to ma miejsce w innych wydawnictwach .
NIE przegrało tylko 3 procesy za pisanie nieprawdy :
-dali się podpuścić i opisali że Kaczyński był tajnym współpracownikiem SB ( były to lata 90 )
-jeden z senatorów ( chyba Henryk Stokłosa) podkupił jednego dziennikarza i ten napisał artykuł w nie że niby minister finansów pomagał komuś tam łamiąc prawo , co okazało się wielką bujdą na resorach . W tedy Urban wykupił chyba 2 stronę w Gazecie i przeprosił ( było to jakieś 3 dni po tym jak sprawa wyszła na jaw ) bez sądów itp tylko od razu przyznał się do błędów
- 3 błędu nie nie pamiętam
Pamiętacie Aferę Rywina ? po zeznaniach Urbana cała Polska go pokochała bo mimo iż " komuch " to mówił prawdę i nie krył swoich .
Jeśli Urban według niektórych złamał prawo powiedzcie mi kiedy i jak ........................ No fakt nikt nie ma nic do powiedzenia .
I dla prawicowych fanatyków jak ktoś był tajnym współpracownikiem to niekoniecznie donosił na niewinnych pamiętajcie nie ważne jaki system jest w danym kraju ludzie kradną , zabijają i nie tylko i żeby nie było nie jestem Lewakiem, PEŁOwcem, Pisowcem, Kattolem, itp ale jak słyszę że za PRL był ocet na pułkach to się pytam ludzi jak oni przeżyli , gdy ktoś mi mówi że opozycja siedziała to ja pytam za co ( np poseł Niesiołowski chciał wysadzić komisariat Milicji jeśli się nie mylę ) jak mi ktoś mówi że władza wtedy była zła i biła itp to niech mi pokaże Państwo na świecie w dzisiejszych czasach gdzie nie ma takich przypadków ( Nawet w pięknych US i A tak się dzieje ), gdy słyszę że nie dawano paszportów to podobno ( tu mogę się mylić ) tylko 7 % wniosków było oddalanych . Mógłbym tak jeszcze wiele pisać ale i tak już za bardzo się rozpisałem .
I powiem na koniec tak z Satyrą Urbana jest mi bliżej niż patriotyzmem Narodowców typu Polska dla Polaków czy zakaz pedałowania bo oni są tak męscy że ich chyba 2 facetów musiało robić