Z takim podejściem to nic się w Polsce długo długo nie zmieni. Mam zielone to zap🤬lam nie patrzę na nic w c🤬ju mam cały świat i resztę ameryki. No ale jak widać wyobraźni trzeba chyba uczyć od małego albo się z nią po prostu urodzić.
podpis użytkownika
Smak '80 lat...
Tłumaczę: Na lewym pasie stały pojazdy do skrętu w lewo i nie było możliwości by pojazdy z lewej jechały. Grzecznie stały i czekały na swoją kolej. Po prawej natomiast facet się zatrzymał bo mu wyskoczyli. Ten co zgarnął idiotę na maskę miał prawo jechać, miał zielone, a pieszy w tym momencie nie powinien znajdować się na pasach. Jeżeli było inaczej to ma mandat za przechodzenie na czerwonym ewentualnie dożywocie lub strzał od pojazdu. Koleś jest bez winy bo pieszy mu wtargnął.
Jeżeli tak interpretujesz przepisy jak interpretujesz to zapewne zrobiłeś prawko za worek ziemniaków. Enjoy.
Sory gościu, ale pier*olisz jak potrzaskany.
Nie chce mi się Tobie tłumaczyć bo podejrzewam, że nie zrozumiesz, ale polecam Ci ten krótki filmik, który mam nadzieję wytłumaczy Ci dlaczego ten pan na środkowym pasie będzie miał prze*ebane po całości. Niestety, ale większość kierowców nawet nie zdaje sobie sprawy, że takim zachowaniem jak na filmiku popełnia wykroczenie. Ch*j, że było dla pieszych czerwone, pojazd na środkowym pasie nie zachował szczególnej ostrożności. Szczegóły na filmiku.
youtube.com/watch?v=LeJcq2ri3nw
3. Kierującemu pojazdem zabrania się:
1) wyprzedzania pojazdu na przejściu dla pieszych i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejścia, na którym ruch jest kierowany;