zenekpogromca napisał/a:
Co ty brałeś ? Oglądałeś to nagranie dokładnie ? Za jakieś 50metrów jest skrzyżowanie i Ja jako cyklista myślałbym, że ów Kierowca chce właśnie tam wykonać manewr skrętu, a nie znienacka wjechać w jakąś bramę.
Heh kolejny z serii zginę ale z pierwszeństwem

człowieku co by on nie brał i mimo to że wina kierowcy to nie zwalnia cię to z obowiązku zachowania szczególnej ostrożności a przede wszystkim spojrzenia troszkę dalej niż koło roweru i nie ze względu na przepisy pierwszeństwa tylko dla własnego zdrowia

Ja wiem że ścieżka rowerowa że tam na rowerze to jak król tylko korony brakuje ale jedziesz rurkami na 2 kołach gdzie strefa zgniotu zaczyna się i kończy na twoim ciele i chcesz udowodnić kierowcy busa że masz pierwszeństwo ? 2 sprawa że on nie skręcił nagle wrzucił kierunek nawet wcześnie a no wybacz nie wiem jak u ciebie ze znajomością może nie tyle prawa co życia że ludzie autami nie skręcają tylko na skrzyżowaniach... Do tego jest to dostawczak nie wszystko można tam w lusterku wypatrzyć do tego jest to człowiek który też nie jest idealny no a na pewno nie tak idealny jak rowerzysta i mógł go zwyczajnie nie zauważyć... No ale tak skąd mogą wiedzieć to rowerzyści przecież oni wszystko zawsze widzą no i przede wszystkim są idealni