Wrestling działa na takiej samej zasadzie jak opera Pekińska w której wychowywał się przykładowo Jackie Chan i ćwiczył swoje umiejętności walki ponieważ w tamtym okresie były zakazane przez rząd ChRL. Tam także były walki na pokaz. Wszystko jest robione by zadowolić publiczność. Tu akurat walka jest tym przedstawieniem które ma swoje ciekawe oblicze. Widziałem kiedyś jak wygląda trening wrestlera i trzeba przyznać, że większość tego co ćwiczą to umiejętność upadku by nie doznać większych uszkodzeń ciała. Wrestling ma takie zainteresowanie bo jest bardzo dynamiczny, gdzie akcja bardzo często się zmienia. Jak byłem mały to oczywiście wierzyłem, że to jest na serio, ale prawda nadeszła dosyć szybko. Nie jestem jakimś wielkim fanem wrestlingu, ale pooglądać czasem lubię zwłaszcza akcje jak na filmiku. Co do tego jak to amerykanie odbierają to jest ich sprawa. Są tak samo inni dla nas w zachowaniu jak Chińczycy i Japończycy. Nie czekam na falę hejtu, bo najprawdopodobniej nie będę znów zaglądał na ten filmik.