@Blezzer masz k🤬a ostrzeżenie napisane, że to jest wersja pre-alpha i kupujesz na własne ryzyko godząc się na bugi. Nie chcesz wydawać kasy możesz poczekać na wersję 1.0. Nikt Ci nie każe alfy kupować. Gra została wydana dla tego, że masa osób czekała już na tą grę i chcieli standalone, a że prace się przeciągały to wydali alfę. I jakoś 500 tys. osób już kupiło i non. stop jest powyżej 30 000 online, tylko Wam paru księżniczkom nie odpowiada... Nikt nie zmusza do kupna alfy, już mówiłem. A gra w fazie modu była cały czas rozwijana, też nie była skończona w żadnym wypadku! Teraz jest nawet mniej zaawansowana niż mod ponieważ musieli wszystko pisać w osobną grę można powiedzieć od nowa, ale przynajmniej w wersji samodzielnej będą lepsze możliwości wprowadzania różnych rzeczy do gry. Ja tam nie żałuję wydanych 100zł, lepsze to niż jakiś zj🤬y NFS czy inne komercyjne gówno. Ta gra po prostu nie jest dla dzieci z ADHD tylko dla ludzi którzy lubią sobie w dobrym towarzystwie POBAWIĆ SIĘ W WOJSKO (może trochę mniej stricte wojsko niż sama ARMA, ale zawsze), a jak Was nudzi to, że trzeba odrobinkę pomyśleć i się zatrzymać, sprawdzić teren, pogadać z kolesiami w terenie zamiast wbiegać w miasto z karabinem i granatem na pełnej piździe to możecie iść grać w COD'a, tam jest więcej AKCJI... (@Dobrutro)
Dobrutro napisał/a:
Kiedyś napaliłem się na to DayZ bo napaliłem się na survival z zombie i kupiłem specjalnie Armę. A po jednym dniu wywaliłem, nuda nuda i jeszcze raz nuda. Niech nikt nie da się nabrać, w tej grze nie ma nic fajnego:
- masa oszustów, że przez pajaca na cheatach tracisz przez wiele godzin zbierany sprzęt.
- serwery są w większości klanowe, czyli dany klan co chciał zebrał z mapy już wszystkie pojazdy, a ty co najwyżej jesteś popychadłem.
- po co Ci noktowizor? ustaw sobie gammę w grze na maxa i wyłącz parę opcji i masz jasno jak w dzień.
-na standalonie nie ma już cziterów
-klanowe serwery są może ale do MODu. Do DayZ z tego co widziałem wszystkie obecne to normalne publiczne serwery, a nawet jeśli kiedyś będą klanowe to nikt nie zmusza do grania na klanowym. Każdy ma prawo założyć sobie serwer i ma prawo mieć w dupie że jakaś ciapa będzie płakać że mu się na takim serwie nie podoba
-tricki z brightnessem i gammą dawno już nie działają...