To oznacza, że gówno uważasz, albo jesteś sprytnym trollem. Typ myślenia - państwowe - lepsze jest o kant dupy obić. A niby dlaczego tak jest? Tylko dlatego, że posiadają coś urzędnicy (bezkarni), którzy nie muszą niczego się obawiać? Z drogami - autostrady w USA były i są prywatne:
tvp.info/informacje/technologie/arcyszybka-autostrada-w-usa/8898913
co ciekawe, dlaczego Ameryka doszła do tak wielu rzeczy i stała się mocarstwem świata? Kult Ameryki nie wziął się znikąd. Dowodzą wręcz książkowo, że im mniejsza ingerencja państwa, tym lepiej się społeczeństwo rozwija. Wraz z nowymi regulacjami, mającymi "poprawić" jakość usług, bezpieczeństwo, czy co tam jeszcze - widać jak wujek Sam tonie w długach. Kto do tego doprowadził? Oczywiście, nieomylne i wspaniałe państwo. Cudzych pieniędzy nikt nie szanuje, dlatego nie mam zamiaru ich dawać obcemu prykowi za biurkiem, który ma wszystkich w dupie, bo dostaje stały etat niezależnie od osiągnięć. Tyle w temacie.
A i co za debil mówił - cel uświęca środki?
Ostatnio ktoś tak mówił podobnie... ale nie zrozumiałem wszystkiego, bo było po niemiecku (było też ruskie tłumaczenie, ale ja pa ruski niet)