mygyry napisał/a:
Nikt mi nie powie, że w WORDach niema korupcji, ostatnio obserwowałem jak kobieta parkowałem fiatem 500! Miejsca miała w c🤬j i ciut, większy luz to miała chyba tylko między uszami i w cipie mimo to podchodziła chyba na 10 razy cofając i ruszając do przodu po 15 cm po czym ze 3 razy wysiadała z auta zobaczyć dlaczego nie może wjechać, bo pinda nie umiała dodać trochę gazu, żeby wbić się na olbrzymi 5cm krawężnik, no jak k🤬a można dostać uprawnienia z takim niedołęstwem
Problemem jest to, że na kursach nie uczą ciebie jeździć tylko zdawać egzamin.
Sam pamiętam jak robiłem prawko sposób w jaki mnie uczono jazdy na placu.
Przykład parkowania tyłem: "jak zobaczysz tyczkę skręć koła maksymalnie w prawo, jak zobaczysz tyczkę to tamto, jak zobaczysz to siamto sramto to wtedy zrób owamto".
Ludzie byli szkoleni jak jeździć konkretnym modelem samochodu aby zdać egzamin a nie po to aby każdym samochodem wykonać manewr w prawdziwym świecie.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy co się działo jak zmieniano samochody w wordach i ludzie panikę łapali bo uczyli się na innym aucie niżeli tym na którym będą zdawać państwowy egzamin. Właśnie dlatego wielu moich znajomych nie zdało prawka bo uczyli się na corsie manewrów na placu a wordy miały już inne auta (nie pamiętam jakie były po corsie ale chyba fabia).