I żeby nie było, że było, filmik został skasowany z youtuba

Tu nie chodzi o bronienie urzędasów. To jest nasza ziemia.
Nie będziecie walczyć? Co niby zrobicie? Po ogłoszeniu mobilizacji pierwsze co zrobią to zamkną granicę. Nie stawisz się osobiście osobiście to doprowadzą ciebie. Przynajmniej trzy razy dziennie będziesz trzepany na punktach kontrolnych. Takich fifa uefa szybko wyłapią tyko wtedy będziecie w dupie. Zamiast trafić do jednostek macierzystych traficie do takich pokroju JW 1370. Tam wasz szybko posłuszeństwa nauczą;D Po miesiącu będziecie automatami które potrafią odpowiadać tylko "ROZKAZ";D
W takim wypadku przy pierwszej okazji, gdy dostane broń będę strzelał w 50 letnich januszów alkoholików którzy niby będą wydawać mi rozkazy. Później sobie w głowę.
Nie będziecie walczyć? Co niby zrobicie? Po ogłoszeniu mobilizacji pierwsze co zrobią to zamkną granicę. Nie stawisz się osobiście osobiście to doprowadzą ciebie. Przynajmniej trzy razy dziennie będziesz trzepany na punktach kontrolnych. Takich fifa uefa szybko wyłapią tyko wtedy będziecie w dupie. Zamiast trafić do jednostek macierzystych traficie do takich pokroju JW 1370. Tam wasz szybko posłuszeństwa nauczą;D Po miesiącu będziecie automatami które potrafią odpowiadać tylko "ROZKAZ";D
Najpierw to będą musieli jakoś uzbierać żołdaków aby te punkty kontrolne zapełnić. Nie mówiąc już o tych, którzy będą mieli bronić kraju.
Byłem w wojsku, swoje odj🤬em. W dupie miałem rozkazy, straszyć straszyli, jedynie parę miechów "oficjalnie" nie byłem w domu, później się odp🤬lili.
Była możliwość być nadterminowym, powiedziałem że to p🤬lę i wracam do cywila.
Inni zostali, jak na tamte czasy 2000zł to było w c🤬j dużo, obowiązków prawie żadnych, a już na pewno nie wymagających nie wiadomo jakich kwalifikacji.
Różnego rodzaju przywileje, dodatki, zapomogi - no k🤬a za coś trepy i termity te pieniądze biorą. Więc ja jako cywili mam to w dupie i niech w końcu na coś się przydadzą i chronią ten kraj.
Niestety większość sp🤬oli nawet z koszar, nie mówiąc o tym że w wielu jednostkach warty pełnią... firmy ochroniarskie.