JoSeed napisał/a:
Ponieważ mój komentarz nieco Was zagotował zdziebko wytłumaczę, zbiorczo
Oczywiście, że macie rację! Policja to służba, jedna z wielu. Ma obowiązek nas chronić i służyć.
Przyszło mi tylko na mysl, że chętnie wielu wiesza psy na tej służbie, wyzywa, krytykuje, krzyczy chwdp i tym podobne...
Policjant nie jest zawodem, który moze sobie pozwolić na np. sprzeciw wobec rozkazu, wykonują polecenia swoich zwierzchników...
To nie jest głupia pała, jak za komuny, że co drugi umie pisać, albo czytać.
Jest mi przykro czasem, jak obrażamy policjantów, ale wiadomo, ze i tak bedziemy prędzej czy później zdani na ich pomoc lub interwencję. Tylko tyle
Mnie też gotowało, jak stali pod pomnikiem lub pod mieszkaniem starego gnoma i pilnowali "porzadku"... to wina szeregowych policjsntow? Nie. Wina tych, co takie rozkazy wydają...
Jestem idealistką, dla mnie byłoby super, gdybyśmy po prostu okazywali sobie o ile nie szacunek, to chociaż chłodną obojetność.
XD Weź wyjdź z piwnicy i poznaj nowych ludzi posłuchaj co mają do powiedzenia.... Ilu k🤬a policjantów wykorzystuję swoją władze? Biją, podrzucają i wykręcają wiadomo nie każdy pies to k🤬a, ale jest kurewsko duży odsetek. Jak wykonują rozkazy to nie powinni łamać prawa zawsze mogą powiedzieć nie albo się zwolnić jak przykładasz rękę do kurestwa stajesz się taką samą k🤬ą
Kurestwo powinno się piętnować, bo inaczej się rozpełznie popatrz na świat co się teraz dzieje przez tę tolerancyjność... każdy na każdego z dupy wali żeby mieć lepiej k🤬a niektórzy nawet dla zabawy, onlyfansiary stają się popularne i zarabiają poj🤬e pieniądze, patologia jest w mediach popularnych na k🤬a plakatach w reklamach, wał k🤬a za wałem idzie za nasze pieniądze my się mamy cieszyć??
Bardzo dobrze, że się krzyczy HWDP k🤬iszony za nasze pieniądze się bawią i gnębią społeczeństwo które powinni bronić a tu co chwilę słychać głośne sprawy że pies przekroczył granice to sobie pomyśl ile tego jest naprawdę jak oni to jeszcze zatajają...
K🤬a to k🤬a i powinna tak być nazywana
Jeszcze urwiska taką akcję za chłopem robią i nie umieli go znaleźć xd chłop k🤬a zaraz do grobu a 500 policjantów c🤬ja może... a złapią małolata i nim rzucają po glebie, widzą, że ktoś idzie na kozaka lepiej ubrany to już k🤬a na bok i przeszukanie c🤬j, że ludzie się patrzą, bo szmaty nie mają czasu, żeby radiowóz podstawić i straszą, że albo teraz, albo na komendę i do jutra będziesz siedział
Jakbyś przeżyła trochę życia jak człowiek, a nie jak p🤬da to byś miała takie samo zdanie
(mój ulubiony przykład aktualnego stanu Polskiej policji) Pamiętasz jak 2-3 lata temu ARCYK🤬A wysadziła k🤬idołek przemyconym nielegalnie do PL i nielegalnie posiadanym granatnikiem ? Albo jego zdjęcia z weseli rożnych gangsterów i byłych gangsterów ? Chyba jego córka jest w związku z c🤬lem o pseudonimie boruta (c🤬j mu w serce)
I